Dekor Aksesuar

Akıllı Banyo Sistemleri

Google Home ve Amazon Alexa gibi akıllı ev sistemlerinin piyasaya sürülmesi, akıllı ev konseptinin bugünlerde çok daha uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu anlamına geliyordu. Gazınız ve elektriğiniz için akıllı sayaçlar gibi diğer cihazlarla birleştiğinde, paradan tasarruf etmek ve çabayı azaltmak artık daha kolay.

Günümüzün banyosu önceki nesillerinkinden oldukça farklı görünse de, temellerin çoğu aynı kalır. Musluklar, havzalar, banyolar ve tuvaletler, onlarca yıldır var olan aynı teknolojinin çoğunu içerir. Ancak ufukta önemli değişiklikler ortaya çıkıyor. İşte kendi akıllı banyonuzu tasarlamanın bazı harika yolları.

En önemli ve en temel değişikliklerden bazıları duş alma şeklimizi etkileyecektir. Basit akan suyu alan ve onu özelleştirilebilir ve canlandırıcı bir deneyime dönüştüren duşlar oluşturmak için çok zaman ve araştırma harcandı.

Suyu ısıtmak ve pompalamak için elektrik kullanan elektrikli duşlar ve elektrikli duşlar, sıcaklığı ve akışı hassas bir şekilde kontrol etmek için programlanabilir bir ünite kullanan dijital duşların piyasaya sürülmesiyle yakından takip edildi. Geleceğe bir sonraki sıçrama akıllı duş.

Piyasada SmarTap gibi bazı yeni akıllı duşlar var VictoriaPlum.com bu da dijital duş fikrini bir adım öteye taşıyor. Akıllı bir duş, akıllı ev sisteminizle (Amazon Alexa gibi) sorunsuz bir şekilde bütünleşebilmelidir, böylece potansiyel olarak “Alexa” diyerek herhangi bir yerden açabilirsiniz. Sabah duşuma başla.”

Akıllı bir duş sadece eller serbest kontrole izin vermekle kalmaz, aynı zamanda mükemmel duş deneyiminizi özelleştirmenize ve önceden programlamanıza ve ailenizin de aynı şeyi yapmasına izin vermenize olanak tanır. Spor salonundan ya da koşudan yeni döndüyseniz, kaslarınızın daha hızlı iyileşmesine yardımcı olmak için duşunuza serin bir şekilde başlayabilirsiniz. Ya da çocuklarınız yaşları duşta geçirirse, maksimum süreyi ayarlayabilirsiniz.

Cep telefonunuz gibi, akıllı duşlar da teknoloji ilerledikçe yükseltilebilen ve banyonuzu geleceğe dönük hale getirebilen bir işletim sistemi ile çalışır. Ayrıca, sıhhi tesisatınızla ilgili sorunları tespit edebilmeli ve düzeltebilmelidir (örneğin, borularınız donmuşsa veya su basıncı düşüyorsa) ve bunu, hijyen rutinleriyle güncel kaldıklarından emin olmak için yaşlı bir akrabayı kontrol etmek için kullanabilirsiniz. Olasılıklar neredeyse sonsuzdur.

Evet, inanılmaz aynalar da çok daha akıllı hale geliyor. Işıklı aynalar yeni bir şey olmasa da, hayatınızı kolaylaştırmaya yardımcı olacak bazı harika yeni özelliklerle LED aynalar artık mevcut.

En büyük hayal kırıklıklarından biri, banyonuzdan veya duştan çıkarken, aynada kendinize hayran kalacak ve her şey olabilecek bulanık bir taslağı olan buğulu bir cam duvarla karşılanacaktır. Akıllı banyo sistemleri, skoru biliyorsunuz: Ya aynanın temizlenmesi için sonsuzluk gibi görünebilecek bir şeyi beklersiniz ya da silersiniz, bu da genellikle arkasında lekeli bir karmaşa bırakır.

Bugünlerde böyle olmak zorunda değil. LED aynalar artık buğu çözücülerle ve hatta kızılötesi açma ve kapama anahtarlarıyla birlikte geliyor. Böylece, banyo veya duştan hemen sonra bile, ıslak veya sabunlu ellerle aynayı açabilirsiniz ve saniyeler içinde temizlenir. Bu değerli saniyelerin önemli olduğu yoğun hayatlar yaşayanlar için mükemmel.

Akıllı cihazlarla, tüm müzik dünyası doğrudan evinizdeki herhangi bir odaya aktarılabilir.

Hepimizin bildiği gibi, duşta şarkı söylemek en sevdiğimiz eğlencelerden biridir, bu yüzden neden bir Bluetooth duş hoparlörü ile trend olan bir duş alanı yaratmıyorsunuz? Duş başlığınıza takılan ve yalnızca şarj etmeniz gerektiğinde ayrılan Bluetooth hoparlörünüz, çok daha fazla netlik için suyun üzerindeki müziği duymanızı sağlar. Böylece istediğin kadar şarkı söyleyebilirsin. Banyonuzu şenlikli bir çalma listesiyle Noel havasına sokun ya da bazı harika dans melodileriyle büyük bir geceye çıkın.

Müzik mükemmel olsa da, uzman banyo tv’leri sayesinde en sevdiğiniz televizyonun bir dakikasını kaçırmanıza gerek yok. Ciddi su sıçramalarına dayanacak şekilde inşa edilen bu televizyon ikramları, dekorunuzun geri kalanıyla mükemmel bir uyum sağlayarak fayanslarınıza aynı hizada takılabilir. Isıtılmış bir ekran buğulanmasını önler ve su geçirmez uzaktan kumanda, banyoya düşürme konusunda endişelenmenize gerek olmadığı anlamına gelir.

  • Yerden ısıtma

Ayak parmaklarını ısıtırken biraz para biriktirmek ister misin? Yeni nesil akıllı yerden ısıtma ile tam da bunu yapabilirsiniz.

Hantal radyatörler ve havlu askılarının hayati duvar alanı kapladığı banyolarda yer eksikliği genellikle bir sorundur. Yerden ısıtma çok daha temiz bir görünüm sağlar ve daha az rahatsız edicidir. Ayrıca, önemli olan, oda sıcaklığınızı ayrı ayrı ayarlayabilmenizdir. Yani, kullanmaya gelene kadar banyonuzu ısıtmanıza gerek yok.

Modern yerden ısıtma, banyonuzu ısıtmak için en uygun zamanları ve sıcaklıkları öğrenebilen akıllı bir termostat kullanır. Sadece bu değil, bazıları daha ucuz enerji tarifeleri arayabilir ve size yerel ulaşım raporları sunarak paradan tasarruf etmenize ve gününüzü planlamanıza yardımcı olabilir.

Teknolojinin hızla ilerlemesiyle, akıllı evimize tam oturan akıllı bir banyonun avantajlarından yararlanmaya başlamamız gerçekten çok uzun sürmeyecek. Öyleyse, buna karşı savaşmak yerine, neden geleceğin dalgasına binmiyorsunuz?

Admin

Mefise Taş dekorbab.com'un Kurucu Yayın Yönetmenidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu