Tamirat-Tadilat

Mobilya Bakım Onarım

Eski Mobilyalar mı? Ne Zaman Geri Yüklenmeli ve Ne Zaman Değiştirilmelidir

Mobilya Bakımı

Mobilya, hemen hemen her eşya gibi, bir ömre sahiptir. Yoğurt kartonunuzda listelenen son kullanma tarihi kadar göz kamaştırıcı olmayabilir, ancak yaşlanma veya aşınma ve yıpranma belirtileri gösterdikten sonra parçalarınızın her birinin sonunda değiştirilmesi gerekecektir.

Sevgili kanepenizi, yatağınızı veya yatağınızı ne zaman değiştireceğinizi nereden biliyorsunuz? O konuya geleceğiz.

İşte mobilyalarınızın asalının çok geçmiş olabileceğini gösteren bazı işaretlerin yanı sıra mobilyalarınızı değiştirmek veya eski ihtişamına kavuşturmaya çalışmak arasında seçim yapmanıza yardımcı olacak bazı ipuçları.

Mobilyalarınızın Buna Sahip Olduğuna dair işaretler
İlk olarak, parçalarınızı güncelleme zamanının gelip gelmediğini değerlendirirken bu kontrol listesine bakın.

Kanepeler: Minderler şeklini kaybetmişse ve artık destekleyici hissetmiyorsa veya kumaş lekelenmiş veya aşınmışsa Netflix’i tıkınırcasına izlediğiniz o rahat kanepeyi değiştirme zamanı gelmiş olabilir.
Yemek Odası Takımları: Masa veya sandalyeler ciddi şekilde çizilirse veya pişirme aşınması ve yıpranmasından gözle görülür yanık izleri varsa, yeni bir yemek takımı bulmanın zamanı gelmiş olabilir. Aynı kurallar, örneğin ailenizin büyüklüğü değiştiyse veya masa herkesi rahatça barındıramayacak kadar büyük veya küçükse de geçerlidir.
Yatak Takımları: Asıl yatağın kendisine çok fazla odaklanılır, bu yüzden önce bunu ortadan kaldıracağız — bir yatağı değiştirmek için standart kural, yaşam tarzı faktörlerine bağlı olarak her sekiz ila 10 yılda birdir. Yatak çerçevesinin kendisine gelince, herhangi bir gıcırtı, parçalanma veya sarkma fark ettiniz mi? O zaman değişim zamanı.
Şifonyerler: Çekmeceleri anıtsal bir çaba harcamadan yerinden oynatamıyor gibi görünüyor mu? Alışkanlıkla raylarından düşen çekmecelerin veya titrek ve dengesiz hale gelen bir parçanın, güvenlik sorunlarından kaçınmak için derhal takas edilmesi veya düzeltilmesi gerekir.
Artık eskiyen mobilyalarda hangi işaretlerin ortaya çıkacağına dair temel yönergeleri bildiğinize göre, bir parçayı restore etmeye karar verirseniz hangi malzemelerin size en az direnç göstereceğine geçelim.

Geri Yükle
Mobilyaları restore etmek, duygusal değeri olan (annenizin eski dikiş dolabını düşünün) ve sevdiğiniz ve ayrılmak istemediğiniz veya antika olarak kabul edilen parçalar için mantıklıdır.

Mesele şu ki: Belirli bir öğeyi süper anlamlı veya değerli bir antika bulsanız bile, üzücü gerçek şu ki her şey başarılı bir şekilde restore edilemez.

Şimdi, mikrofiber, yün ve deri gibi kumaşlar genellikle iyi bir temizlikle geri kazanılması en kolay olanlardır. Bu kumaşlar dayanıklılıkları ile bilinir ve leke tutmaz, bu nedenle şansınız yaver gidebilir ve kendiniz temizleyerek veya bunun için profesyonel bir hizmet kiralayarak yeni gibi görünmelerini sağlayabilirsiniz.

Temizlik işi yapmazsa, öğenin yeniden döşenmesi bir sonraki en iyi çözüm olabilir. Bununla birlikte, bu, çerçevenin hala sağlam olmasını sağlamak için eklenen adımla birlikte gelir. En büyük baş ağrılarının olabileceği yer burasıdır. Restorasyon uzmanları, genellikle sadece dış kumaşın değiştirilmesi gerektiğini düşünen müşterileri aldıklarını, ancak kumaş çıkarıldıktan sonra parçanın yapısal bütünlüğünün eşit olmadığını bulmak için aldıklarını söylüyorlar.

Bu nedenle, mobilyaları restore ederken hatırlanması gereken önemli bir şey, işlerin hızla pahalıya mal olabileceğidir. Genel fiyat yönergeleri, ahşap bir yemek odası sandalyesi için temel bir şerit ve cilalamanın sizi 200 $ civarında çalıştıracağını, yeniden döşemenin ise binlerce kişiye ulaşabileceğini söylüyor.

Değiştir Onu
Yıpranmış bir mobilya parçasını restore etmenin zamanı ve maliyeti ile kumar oynamaya hazır değilseniz, onu değiştirmek en kolay ve kesinlikle en eğlenceli yol olabilir. Yaşlı ebeveynlerin taşınması veya çocukların taşınması gibi durumlar evinizin dekorunda bir güncelleme gerektirebilir.

Belki yakın zamanda evlendiniz ya da o özel biriyle taşındınız. Bu durumlarda, ikinizin de sevdiği yeni bir yatak odası takımı seçmenin, alanınızı çok daha özel hissettirmenin bir yolu vardır.

Alışveriş Zamanı
Yeni mobilya satın almanın en iyi avantajlarından biri, ne aldığınızı ve beraberinde gelen huzuru önceden bilmektir. İnternette, kalbinizin içeriğine göz atmanıza ve yaşam tarzınız için mükemmel parçayı veya setleri bulmanıza olanak tanıyan birçok modern ve makul fiyatlı mobilya mağazası vardır.

Admin

Mefise Taş dekorbab.com'un Kurucu Yayın Yönetmenidir.
Başa dön tuşu