Nasıl Yapılır?

Bahçe Bakımı Nasıl Yapılır

Bahçenizdeki bitkilere bakmak, özellikle bitkilerinizin ihtiyaçlarının ne olduğunu bildiğiniz zaman oldukça kolay bir başarıdır. Doğru aletlere sahipseniz bitkilerin yetiştirilmesi ve bakımı genellikle kolaydır. Evcil hayvanlarınıza yaptığınız gibi sadece sabrınız ve sevginiz olmalı, çünkü onların da canlı olduklarını hatırlamanız gerekir. Aşağıda, bahçenizin bakımlı ve bakımlı olduğundan nasıl emin olacağınıza dair dört temel ipucu bulunmaktadır.

Ayıklama
Elektrikli Çim Dethatcher

Bahçenizi korumak için ayıklama şarttır. Bahçenizde iyi görünmezler, ancak bitkilerinizin büyümesine yardımcı olması gereken besinleri tüketirler. Ayrıca bahçeniz için uygun bitkilerle ekilebilecek değerli yer kaplarlar. Yabani otların filizlenmeye başladığını gördüğünüzde, zaman kaybetmeyin ve onları dışarı çekin. Bitkilerin tekrar büyüme olasılığını önlemek için yabani otları kökünden söktüğünüzden emin olun.

Bahçenizde bir çiminiz olduğunda, çim çimlerinizde yabani otlarla benzer bir sorun ortaya çıkabilir. Çözüme dethatching denir. Saz, suyun ve besinlerin tabana akmasını engelleyen ölü ot, kök ve diğer organik maddelerden oluşan bir tabakadır. Yosun ve yabani otların birikmesine ve büyümesine neden olabilen sazı çıkarmak için bir çim yakalayıcıya ihtiyaç vardır. Sazdan dolayı su ve besinler toprağa nüfuz edemediğinden çimlerin ölmemesi için yılda en az bir veya iki kez yakalama yapılmalıdır.

Sulama
Bahçe Sulama

Bitkilerin ihtiyaç duyduğu en önemli doğal elementlerden biri sudur. Bitkilerinizin ihtiyaç duyduğu su miktarı, bölgenizdeki toprağın ve havanın nasıl olduğuna bağlıdır. Bitkilerinizin su basmasını veya çok kurumasını önlemek için bu iki doğal elementi incelemelisiniz. Bitkilerinizi sulamak için iyi bir kural haftada iki ila üç kezdir. Her bitki için su miktarlarını da bilmelisiniz, çünkü çok fazla suya ihtiyaç duymayan bitki çeşitleri varken, bazıları daha fazlasına ihtiyaç duyar.

Bitkiler topraktan besin alırlar, ancak çoğu zaman toprak bitkilerin ihtiyaç duyduğu doğru beslenmeyi sağlayamaz. Bitki büyümesi için kimyasal ve organik gübreler kullanılabilir. Tam bir gübre için organik kompost önerilir. Ayda bir gübre serpmek, bitkilerin ihtiyaç duydukları, sıradan toprağın sağlayamadığı besin ve mineralleri almasına yardımcı olur. Gübreyi serptikten veya püskürttükten sonra bitkileri sulamak, besinleri toprağa seyreltir.

Haşere Önleme

Zararlılar ve bitki hastalıkları bitkilerin bozulmasına neden olabilir. Bitkiler, yaprak bitleri böcek öldürücü sabunla tedavi edilebildiği ve mantar enfeksiyonları için mantar öldürücüler kullanıldığı gibi, onları etkileyen zararlılara veya hastalıklara bağlı olarak doğru böcek ilacı ile uygun şekilde tedavi edilmelidir. Zararlıları kontrol etmek ve haftalık olarak tedavi etmek, sağlıklı bitkilere yayılmasını önler.

Bir bahçeye sahip olmak ve bakımını yapmak o kadar da ağır bir sorumluluk değildir, özellikle yeşil şeylerin büyüdüğünü görebiliyorsanız ve size büyük memnuniyet veriyorsa. Bahçenize özenle ve düzenli olarak bakmanın temellerini takip etmek kesinlikle arka bahçenizi mükemmel bir hale getirecektir.

Admin

Mefise Taş dekorbab.com'un Kurucu Yayın Yönetmenidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu