Dekorasyon

Evde Izgara Nasıl Yapılır

İç dekorunuzu Bozmadan iç mekanlarda Nasıl Izgara Yapacağınız aşağıda açıklanmıştır

Peki neden içeride ızgara yapmak istiyorsun? Bunun tek ve tek nedeni, barbekünün lezzetli olması ve herkesin bunun için ayıracak bir arka bahçesi olmamasıdır.

Ama kabul edelim. Evinizin içinde ızgara yapmak iç dekorunuzu mahvedecek. Yoksa öyle mi? Artık değil.

Dar alanlarda yaşayan barbekü tutkunları, susuzluğunuzu gidermek için nihai cevabı bulduğumuz için artık rahatlayabilirsiniz.

Ateşlenmeye hazır olun çünkü artık iç dekorunuz hakkında endişelenmenize gerek kalmadan en iyi ızgara yemekleri pişirebilir ve tadını çıkarabilirsiniz.

Kendini daha fazla bekletme! Okumaya devam et dostum!

Doğru Ekipmanla Hazırlanın
Barbekü Aletleri

Doğru pişirme aletleri seti ile hazırlanmak, içeride ızgara yapmanın ve yine de mükemmel temiz bir dekora sahip olmanın anahtarıdır.

Doğru şeyleri elde edebiliyorsan, dışarıda yaptığın gibi ızgara yapabilirsin. Ancak, çoğu zaman, neye ihtiyacınız olduğuna kendi başınıza karar vermeye çalışmak sizi sersemletir ve kafanız karışır.

Yine de endişelenme, çünkü bunu şimdi dinlendireceğiz!

Izgara
Kapalı ızgara

İhtiyacınız olan ızgara türlerinin zaten farkındaysanız, en iyi sigara içen ızgara kombinasyonlarına bakmak için buraya tıklayın.

İç mekanlarda güvenle kullanabileceğiniz iki çeşit ızgara vardır.

Birine katlanır temas ızgarası denir. Izgara sandviç yapabilen bir panini presidir.

Çok yönlülüğü ve her iki tarafı da fazladan çaba harcamadan eşit şekilde pişirme kabiliyeti nedeniyle Avrupa ülkelerinde yaygındır.

Bu bir ızgara sandviç makinesi ve tek istediğin buysa, o zaman devam et. Ama biz bunun için burada değiliz.

Burada olmamızın adı açık ızgara. Diğer geleneksel ızgaralar gibi ızgara yüzeyine sahip elektrikli bir cihazdır.

Tasarımı nedeniyle, gerçek bir ızgaranın hizmetlerini taklit etmede mükemmeldir ve çoğu barbekü tutkununun ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlüdür.

Katlanan temas ızgarasının aksine yemeğinizi çevirmeniz gerekebilir, ancak bunun aradığınız deneyim olduğundan eminiz.

Bu makale pelet ızgaraları ile gazlı ızgaraları karşılaştırarak eviniz ve pişirme tarzınız için en iyi ızgarayı seçmenize yardımcı olur.

Tavalar
Elektrikli ızgara

Izgara tavaları, iç mekanlarda ızgara yaparken işinizi bir esinti haline getirecektir.

Amaç, ağır, yüksek ve geniş sırtlara sahip bir tava bulmaktır. Bu tür tavalar daha iyi kavrulmanıza izin verecek ve biraz heveslendiğinizde etrafta dolanmayacaktır.

Piyasayı, işi yapamayan hafif tavalarla dolu bulsanız da, bahsettiğimiz gibi olmayan hiçbir şeye razı olmayın.

Odun kömürü
Kapalı dumansız ızgara

Hiçbir barbekü meraklısı sigara içmenin (Yemek Pişirmenin) güzelliğini inkar edemez.

Ağız sulandıran lezzetler, barbekü geçmişi ne olursa olsun birçok insanı büyüledi. Mutfağınızı sigara içmekten geleceğe dönük mutfak gereçleri ile koruyabilirken, doğru kömürü kullanmak size çok fazla emek kazandıracaktır.

Üstümüz ve belki de iç mekanda ızgara yapmak için tek önerimiz Sumi adlı Japon kömürü.

Bunlar dikdörtgen çubuklar olarak mevcuttur ve iç ızgara için tasarlanmıştır. Neredeyse hiç sigara içmeden aşırı derecede ısınırlar.

Bu kömürleri ocakta sıcak ve parlak olacak şekilde ısıtın ve ardından ızgaraya koyun. Bunlar uzun süre sıcak kalacak ve size iç mekanlarda en otantik ızgara deneyimini yaşatacak.

Yemek pişirme

Resim Kredisi: Etobur Tarzı

Bu son pişirme ipuçları tartışmamızı sonuçlandıracak ve içeride ızgara yapmayı sizin için bir parça kek haline getirecektir.

Açıkçası, geleneksel ızgara gibi, ızgaranızın gözetimsiz kalmasına izin vermeyin. İçeride daha da kritiktir çünkü dışarıda ızgara yapmanın aksine, duman rüzgarla dağılmayacak ve muhtemelen içerideki herkesi boğacaktır.

Aynı nedenle, işler kötüye giderse, yakınlarda bir yangın söndürücü ile hazırlıklı olmalısınız.

Ayrıca, yiyecek maddelerini soslarla damlatmayın. Çünkü dış ortamdayken, marine suyu sorunsuz bir şekilde buharlaşacağından, duman içeride hasara yol açar. Mümkün olduğunca az marine ederek geçin ve hesaplanan baharatlarla en iyi lezzetleri elde etmeye çalışın.

Hatırlanması gereken bir başka şey de yiyeceklerin üzerindeki yağla başa çıkmaktır. Lezzet için dışarıda ızgara yaparken yağ tasarrufu tercih edilirken, içeride hayvansal yağ ile yemek yapmak bir seçenek değildir.

Kullandığınız yiyecekleri kesin ve fazla yağı kesin. Yağ yüzeyden sızar ve iç mekandaki ısıtma kaynağına ulaşırsa, şiddetli bir reaksiyona neden olabilir ve tüm mutfağınızı mahvedebilir.

Aksi takdirde, açık havada yemek yapmakla aynıdır. Sadece ekstra dikkatli olun ve yemeğinizi hesaplanmış bir şekilde hazırlayın.

Sonuç
Yani, hepsi bu rehber için olacak.

Gerekli tüm bilgileri içeren bu kısa ve tatlı parça, dekoru toza yakmadan evinizin içinde güvenli bir şekilde ızgara yapmanızı sağlayacaktır.

Bununla birlikte, bu makaleyi faydalı bulduğunuzu umuyoruz ve okuduğunuz için teşekkür ederiz!

Admin

Mefise Taş dekorbab.com'un Kurucu Yayın Yönetmenidir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu