Nasıl Yapılır?

Cilalı Beton Zemin Nasıl Yapılır

Son birkaç yılda, beton yüzeylerin sızdırmazlığı ve boyanmasında önemli ilerlemeler kaydedilmiştir. Bu, beton zeminlerin estetik çekiciliğini arttırdı. Cilalı beton zemin estetik açıdan çekicidir ve granit, mermer ve arduvaz gibi doğal taş zeminlerle rekabet edebilir. Yani, bir maliyetin bir kısmını harcayarak, güzel ve çekici zeminlere sahip olursunuz. Gerçekten de, bu tür bir zemin, ev tadilatçılarına ve ev inşaatçılarına birçok fayda sağlar.

Çevre dostu olanlar cilalı beton zeminlerle daha çok ilgileniyor. Düzgün bir şekilde kapatılmış beton bir yüzeyin çevre üzerinde çok az etkisi olacak veya hiç etkisi olmayacaktır. Ancak beton zemin yüzeyini zımparalamak ve bitirmek için malzemeler kullanacağınız için yine de çevreyi kirletebilir. Zımparalama ve sızdırmazlık malzemesi, kirliliğe neden olan ve iç mekan havasının kalitesini düşüren uçucu organik bileşiklere sahip olabilir. Cilalı beton ise daha fazla değer sunar. Cilalı beton çevresel olarak daha sürdürülebilirdir.

Cilalı beton sadece çevre dostu olmakla kalmaz, aynı zamanda güzel zeminler ve iç mekanlar yaratır. Enerji tüketiminin maliyetini düşürdüğü için seçenek muhteşem. Yazları zemin serin kalır. Yani bir bakıma enerji faturalarını düşürüyor. HVAC sisteminizin iç mekanları soğutmak için çok çalışması gerekmez.

Bakımı kolaydır

Cilalı beton zeminin diğer zemin türlerine göre bakımı kolaydır. Cilalı betonu tercih ettiğinizde bu kadar titiz bir temizliğe gerek yoktur. Döşeme tahtasını seçerseniz, mumlu olması gerekirken, halıların düzenli olarak vakumlanması gerekir. Cilalı beton için böyle bir bakım gerekli değildir. Leke tutmaz ve sürtünmeye karşı dayanıklıdır. Bu nedenle, yüzeyi gerektiği gibi ve gerektiğinde paspaslamanız gerekir. Bu tür bir zemin, böyle bir bakım gerektirmediğinden zaman ve enerji tasarrufu sağlar.

Cilalı beton yüzey dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Beton zemin uygun şekilde işlenirse 100 yıl bile dayanabilir. Cilalı beton yüzeylerin ticari alanlarda ve çok fazla trafik alan yerlerde daha yaygın olmasının nedeni budur. Perakende satış yerlerinde, showroomlarda ve diğer alanlarda iyi miktarda trafik alan yerlerde kullanılır.

Cilalı Beton Zeminin Sağlığa Faydaları

Cilalı beton yüzey çevre dostudur. Böylece sağlığa faydalar sağlar. Toz ve toz akarları alerjileri ve solunum problemlerini kötüleştirebilir. Cilalı betona yerleşmek böyle bir duruma yol açmayacaktır. İnsanların alerji ve nefes darlığı çektiği evlerde halı zeminler o kadar da tercih edilmiyor. Halılar mikrop, bakteri ve küf barındırabilir. Öte yandan cilalı beton yüzeyler kullandığınızda mikrop ve alerjenlere yer yoktur. Gerçekten de, alerjisiz evlerin döşenmesinin ilk ve en önemli adımıdır.

Malzeme Betonu Çok Yönlüdür

Zemin için tüm seçenekler arasında beton en çok yönlüdür. Zemin işlemleri ve lekeler için birçok seçeneğiniz var. Mermer benzeri bir yüzey elde etmek için zemini lekeleyebilirsiniz. Her evde beton zaten kurulu olarak gelir. Mühürlerseniz, cilalarsanız ve ardından doğru şekilde lekelerseniz, çevresel olarak en sürdürülebilir zemin seçeneği haline gelir.

Bu nedenle, cilalı beton zeminler seçmeye kararlıysanız, zemin cilası için bir döşeme şirketine başvurun. Bu tür bir zemin kaplamasını seçmek, görsel açıdan çok daha fazlasıdır. Enerji faturalarını azaltmaya ve iç mekan hava kalitesini iyileştirmeye yardımcı olacaktır. Cilalı yüzeylerin pek çok avantajı nedeniyle, hem işletme sahipleri hem de ev sahipleri için yaşam biçimi haline geliyor.

Admin

Mefise Taş dekorbab.com'un Kurucu Yayın Yönetmenidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu