Dekorasyon

Ahşap Döşeme Kaplama

Ahşap Döşemenin Fayanslara Göre Faydaları

Evinizi ve hatta ofisinizi dekore ederken doğru döşemeyi seçmek zor olabilir. Piyasada pek çok farklı tür vardır ve hemen hemen her tür çeşitli stillerde satın alınabilir.

İhtiyaçlarınıza, bütçenize ve dekorunuza uygun döşemeyi seçmeniz gerekecek. Bununla birlikte, fayanslara göre çeşitli faydalar sağladığı için ahşap döşemeyi düşünmeye değer:

Dayanıklılık
Fayanslar genellikle sağlamdır ve çok fazla trafiğe dayanabilir. Üzerlerine bir şey düşürürseniz veya üzerlerinde önemli bir şey taşırsanız şaşırtıcı derecede kolay kırılabilirler. Bu, özellikle uygun şekilde takılmamışlarsa ve altlarında hava cepleri varsa geçerlidir.

Ne yazık ki, bu gerçekleştiğinde, rahatsız edici döşemeyi çıkarmak ve değiştirmek karmaşık olabilir.

Ahşap döşeme ise yük altında kırılmayacaktır. Olabilecek en kötü şey, öğeleri üzerinde kaydırırken çizilmesidir. Neyse ki, kusurları gidermek ve yenisi kadar doğru yapmak için ahşap döşeme zımparalanabilir.

Yükleme
Fayansların takılması, sağlam bir düz taban, fayans yapıştırıcısı ve bir fayans tesisatçısının becerilerini gerektirir. Genellikle yavaş bir işlemdir ve ahşap bir zemin kurmaktan daha maliyetlidir.

Bir ahşap zemin kendiniz veya bir profesyonel tarafından kurulabilir. Bir dil ve oluk stili armatürü seçerseniz, ekstra armatürlere ihtiyaç duymadığını göreceksiniz ve tüm oda birkaç saat içinde tamamlanabilir.

Elbette balıksırtı döşeme gibi bir stil seçerseniz biraz daha uzun sürebilir ancak yine de karo zeminlere göre daha kolaydır.

Sıcaklık
Karo zeminlerin üzerinde yürümek soğuktur, bu da sıcak bir iklimde yaşıyorsanız sorun olmayabilir. Ancak, başka bir yerde yaşıyorsanız, bunu hızlı bir şekilde bir sorun olarak göreceksiniz ve ahşap bir zeminin sıcaklığını özleyeceksiniz.

Ahşap zeminler, hava ne olursa olsun, doğru sıcaklık olma konusunda harikadır.

Çok yönlülük
Eskiden fayanslar, dökülmelere izin vermek için mutfaklar ve banyolar için tek uygun seçenekti. Ancak, bu artık geçerli değil. Özel kaplamalı ahşap zeminler de bu odalarda aynı derecede etkilidir ve harika görünebilir.

Çevre Dostu
Yine ahşap döşeme, taze ağaçların kesilmesi ve çevreye potansiyel olarak zarar vermesi anlamına geliyordu. Bununla birlikte, ahşap döşeme artık geri dönüştürülmüş veya geri kazanılmış ahşaptan yapılabilir. Etkiye katkıda bulunur ve çevre için hiçbir dezavantajı yoktur.

Maliyet
Fayansların ahşap döşemeden daha ucuz bir seçenek olduğu doğrudur. Bununla birlikte, laminatlara veya mühendislik ürünü ahşap döşemelere bakarsanız, fiyatın karşılaştırılabilir olduğunu göreceksiniz ve yine de ahşap döşemenin fayanslara göre tüm avantajlarını elde edersiniz.

Fayansların maliyetini düşünürken unutmayın; Genellikle ahşap döşemelerin kurulum maliyetlerinden daha önemli olan kurulum maliyetlerine izin vermeniz gerekir.

Bunu düşündüğünüzde, ahşap döşeme tek mantıklı seçimdir!

Admin

Mefise Taş dekorbab.com'un Kurucu Yayın Yönetmenidir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu