Mutfak Dekor

Restoran Mutfak Tasarımı

Baş Şefinizi Mutlu Edin ve Bu Özelleştirilmiş Restoran Mutfak Tasarımını Kullanın

İster küçük ister geniş olsun, tüm ticari mutfaklar, yiyeceklerin verimli bir şekilde hazırlanmasını, pişirilmesini ve kaplanmasını sağlamak için personel arasında optimum performansı kolaylaştırmalıdır. Bu nedenle restoran sahiplerinin mutfaklarını tasarlarken mantıklı plan yapmaları gerekiyor. Bölge stili ve montajı da dahil olmak üzere çok sayıda düzen olsa da, özelleştirmesi kolay olduğu için mutfak tasarımı tartışmasız en popüler seçimdir.

Bir mutfak mutfağı, şeflerin rahatça çalışabileceği bir koridor oluşturan iki paralel üniteden oluşur. Bu düzen her tür mutfak için işe yarar; Şeflerin çoğu mutfakta güvenliği ve verimliliği artırdığı için tercih ediyor. Restoran mutfaklarının operasyonları ve ihtiyaçları farklı olduğundan, herkese uyan tek beden tasarım yaklaşımı işe yaramıyor. Bu nedenle, restoran sahipleri geleneksel tasarımı tercih etmek yerine, mutfak düzenini kendi özel ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamasına yardımcı olacak şekilde özelleştirmelidir. Aşağıda bu mutfak tasarımını özelleştirmek için birkaç fikir bulunmaktadır.

Bir Ada Kurmak
Mutfak Adası

Bu ortam özellikle büyük ticari mutfaklar için idealdir; Mutfağın ortasında bir ana tezgah bulunur. Ada bir yemek pişirme merkezi olarak işlev görürken, kadırga pistlerinde temizlik ve yemek hazırlama yapılmaktadır. Bu tasarımla adada temizlik yapılırken özellikle duvara en yakın kadırgada da pişirme yapılabilir. Bir mutfak adası kurmak, şefler ortadan hareket ederken işçilerin kendi bölgelerinde tutulmasını sağlar. Bu tasarımın paha biçilmez bir özelliği, hem tehlikeli hem de savurgan olabilecek çarpışmaları önlemesidir. Ticari bir mutfakta bir ada inşa etmek, yönetici şefin yemeklerin hazırlanmasını denetleyebileceği geniş bir alan da yaratır. Bu tasarım sayısız mutfak şekline uyacak şekilde özelleştirilebilse de, özellikle kare veya dikdörtgen şekilli alanlarda iyi çalışır.

Lavabo Yerleştirme
Mutfak Lavabosu

Mutfak mutfağının tasarım aşamalarında, bir restoran sahibi lavabonun kurulacağı en iyi yeri belirlemek için şefine danışmalıdır. İdeal olarak, lavabo, yemek hazırlama alanı ile birlikte bir kadırganın bir ucuna doğru yerleştirilmeli ve onu pişirme ekipmanından ayırmalıdır. Yemek pişirme, saklama ve yemek hazırlama alanlarının eşkenar üçgen üzerinde yer aldığı benzersiz bir düzen de benimsenebilir. Bu, her iş istasyonu arasında boşluk yaratmada ve böylece mutfağı daha verimli hale getirmede uzun bir yol kat eder. Ayrıca, restoran sahibinin duvarları su hasarından korumak için lavabo alanı için backsplash alması gerekiyor. İdeal olarak, sadece temizlenmesi kolay değil, aynı zamanda inanılmaz derecede dayanıklı olan bu backsplash fikirlerini de kontrol edebilirler.

Bir Mutfak Düzeni Seçme
Mutfak Düzeni Mutfak

Bir restoran sahibinin seçebileceği başlıca iki tür mutfak düzeni vardır. Birincisi, iki paralel koşunun neredeyse eşit olmasını sağlayan simetrik ana hattır. Bu tasarım, şefin mutfak ekipmanlarını birbirlerini yansıtacak şekilde düzenlemesini sağlar. İkinci tip, çeşitli yaklaşımları kullanan asimetrik düzendir. Bir yol, odanın bir tarafına baz üniteler ve diğer tarafına lavabo ile bir dizi cihaz veya uzun dolap yerleştirmeyi içerir. Bir şef, bir taraftaki uzun dolapları ve duvar ünitelerini diğer taraftaki pişirme ekipmanıyla karıştırmayı da seçebilir. Asimetrik tip özellikle açık mutfak tarzına sahip restoranlar için idealdir.

Akıllı Depolama Çözümlerini Kullanma
Mutfak Depolama Fikirleri

Bir restoran mutfağındaki güvenlik ve verimlilik gereksinimleri nedeniyle, akıllı depolamayı kullanmak, bir mutfak düzenini özelleştirmek için mükemmel bir fikirdir. Bu tür bir mutfak, planlama aşamalarında kapsamlı tefekkürler gerektirir, ancak sonuçta buna değer. Depolama oluşturmanın akıllıca bir yolu, duvarın bir tarafına uzun dolaplar yerleştirmeyi, diğer yandan lavaboyu ve yemek hazırlama alanını barındırmayı içerir. Dolaplar zeminden tavana kadar uzanmalı ve buzdolabını, fırını ve bulaşık makinesini barındırmalıdır. İdeal olarak, restoran sahipleri, çalışırken aşçıların kıyafetlerini tutabilecek tutamakları, düğmeleri veya çubukları olmayan dolaplar kullanmalıdır. Bu minimalist fikir, tezgahları dağınıklıktan uzak tutmada da uzun bir yol kat ediyor.

Mutfağın bir restoranın kalbi olduğu göz önüne alındığında, hem gelişmiş işlevsellik hem de görsel çekicilik için özenle tasarlanması gerekir, bu da mutfak düzeninin kullanışlı olduğu yerdir. Bir ada eklemekten dolapları ve aletleri konumlandırmaya kadar, bu düzen son derece özelleştirilebilir ve irili ufaklı çoğu mutfak stiline uyacak şekilde değiştirilebilir. Mutfak tasarımı, özellikle güvenlik ve verimliliğin yoğun olarak talep edildiği restoran mutfaklarında kullanışlıdır.

Admin

Mefise Taş dekorbab.com'un Kurucu Yayın Yönetmenidir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu