Ev Dekoru

Yatak Odası Rahat

Rahat bir yatak odası için en iyi ipuçları

Biraz rahatlamaya hazır mısın? Darmadağın, telaşlı bir yatak odasıyla modern dairenize hoş geldiniz diyorsanız, yoğun bir günün ardından dinlenmek ve sahip olduğunuz boş zamanın tadını çıkarmak zor olacaktır. Temiz, sıcak ve davetkar bir yatak odası dinlenmek ve kaygıyı azaltmak için kritik öneme sahiptir. Peki stres yaratan yerinizi Zen benzeri bir dinlenme yerine nasıl dönüştürebilirsiniz? Hadi öğrenelim!

Işığı parlat
Rahat aydınlatma söz konusu olduğunda, yardımcı olabilecek birkaç seçenek var. İlk olarak, ultra parlak, sert veya ısı yaratan aydınlatma sistemlerinden kaçının. Özellikle yatmaya hazırlanırken düşük, ılık ışığı tercih edin. Sarkıt ışıklar veya küreler ile dairenize biraz stil katabilirsiniz.

Rengi Düşün
Renk, ruh halinin en büyük etkileyicilerinden biridir. Çok koyu veya çok parlak atmosferde aşırılıklar yaratabilir, bu nedenle daha rahatlatıcı bir renk deneyin. Güçlü vurgu renkleri ile tezat oluşturabilecek lacivert veya diğer nötr renkler en iyisidir. Vurgu renginin patlamaları samimi ve davetkar bir hava verir.

Doku, Doku, Doku
Hiçbir şey bir odaya katmanlı dokulardan daha etkili bir derinlik ve karakter vermez. Bol miktarda farklı renk veya stil yastıkla kaplanmış keten çarşaflar, özellikle her şeyi yatağın ucuna sıcak, bulanık bir battaniyeyle bağladığınızda lüks bir görünüm yaratabilir. Güne her başladığınızda veya bitirdiğinizde rahatlatıcı bir atmosfer yaratmak için renkleri açık ve temiz tutun.

Elektronikten Kurtulun
Ekran saati sizi gecenin tüm saatlerine kadar uyandırdı mı? Alışkanlığı kırmak zordur ve genellikle gadget’ları sabaha kadar gözden uzak ve akıldan çıkararak müdahale etmeniz gerekir. Dizüstü bilgisayarları kapatın ve telefonları ulaşamayacağı bir yerde saklayın. Yatak odanıza asla TV koymayın – bunlar, oturma odasında kalmanızın daha iyi olacağı aksak bir dikkat dağıtıcıdır. Bilinçaltınızı çeken bir cep telefonunun parıltısı olmadan apartman evinizde çok daha iyi dinleneceksiniz.

Kalbinizi göz önünde bulundurarak süsleyin
Birkaç sahte pas var (belki bu Disney posterlerini şimdilik dolabınızda saklayın), ancak duvarlarınızı kalbinizi ısıtan bir dekorla süslemelisiniz. Bir sanat tutkunuysanız, en sevdiğiniz sanatçıların bir galeri duvarı sizi evinizde hissettirebilir ve yaratıcılığınızı ortaya çıkarabilir. Sevdiklerinizin ilham verici alıntıları ve resimleri, gün içinde neden bu kadar çok çalıştığınızı ve geceleri neden bu kadar iyi dinlendiğinizi hatırlatabilir.

Admin

Mefise Taş dekorbab.com'un Kurucu Yayın Yönetmenidir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu