Dekorasyon

Enerji Tasarruflu Su Isıtıcı

Yaklaşık olarak, bir su ısıtıcısı enerji faturalarınızın% 15’ini tüketebilir. Bu iyiye işaret değil. Bu günlerde piyasada birçok enerji tasarruflu su ısıtıcısı bulabilirsiniz ve yeni bir su ısıtıcısı satın almak üzereyseniz birkaç faktörü göz önünde bulundurmalısınız.

Makale, gereksinimlerinize ve tercihlerinize göre en iyi su ısıtıcısını seçmenize yardımcı olacak bazı yararlı ipuçlarını vurgulayacaktır.

Piyasada geleneksel depolamadan tanksız su ısıtıcılarına, güneş enerjili su ısıtıcılarına ve dolaylı su ısıtıcılarına kadar farklı su ısıtıcıları bulabilirsiniz. Geleneksel depolama ısıtıcıları yaygın olarak kullanılmaktadır ve bu cihazların en enerji tüketen versiyonlarıdır. Tanksız su ısıtıcıları, güneş enerjili su ısıtıcıları ve dolaylı su ısıtıcıları nispeten daha enerji verimlidir. Sıcak su servisine harcamak istiyorsanız, nihai kararınızı vermeden önce birkaç şeyi aklınızda bulundurmalısınız.

Bir su ısıtıcısı için alışveriş yaparken göz önünde bulundurulması gereken faktörler.

  • Enerji Kaynağı

Yeni bir su ısıtıcısı satın almayı planlıyorsanız, enerji kaynağına dikkat etmelisiniz. Enerji tasarruflu su ısıtıcı  bu faktör, aylık faturalarınızı şekillendirmede önemli bir rol oynar. Propan, elektrik veya doğal gaz gibi farklı enerji kaynaklarına dayanan su ısıtıcıları bulabilirsiniz. Tercihinize ve ihtiyaçlarınıza bağlı olarak geniş bir ürün yelpazesi arasından seçim yapabilirsiniz.

Elektrik, çoğu su ısıtıcısının kullandığı geleneksel enerji kaynağıdır, ancak pahalı olduğu için bu sefer yeni bir şey denemeyi düşünmelisiniz. Su ısıtıcınız için kaynak olarak yenilenebilir bir enerji kaynağı seçerek, sıcak su servisinizde önemli miktarda tasarruf edebilirsiniz. Bu ipucunun piyasadan en iyi ürünü seçmenize yardımcı olacağını umuyoruz.

  • Su ısıtıcısının Boyutu

Yeni bir su ısıtıcısı almayı düşünüyorsanız, doğru boyutu seçmelisiniz. Üç kişilik bir su ısıtıcısı satın alıyorsanız, standart / küçük boyutlu bir rezerv seçmelisiniz. Boyutun enerji faturalarınızı oluşturmada hayati bir rol oynadığını ve ihtiyacınız yoksa daha büyük bir rezerv almamanız gerektiğini söylemeliyiz.

40-50 galonluk bir rezerv 2-4 kişi için mükemmel olacak ve yalnızca ihtiyacınız olduğunda daha büyük boyutu seçmelisiniz. Doğru su ısıtıcısını seçmek, sıcak su servisi için enerji kullanımınızı önemli ölçüde azaltacaktır.

İleri teknoloji, enerji tasarruflu su ısıtıcıları icat etti ve yıldız derecelendirmelerine bir göz atmalısınız. Günümüzde enerji verimliliği yıldızlarla ölçülüyor ve piyasada 1 yıldızdan 5 yıldıza kadar ürün bulabilirsiniz. Cihazın yıldız derecesi ne kadar yüksek olursa, o kadar enerji verimli olduğu tespit edilir. Bu, beş yıldızın en yüksek enerji verimliliğini gösterdiği ve 1 yıldızın en az enerji verimli olduğu anlamına gelir. Bu nedenle, sıcak su servisiniz için enerji kaynağı olarak elektriği seçerseniz, yıldız derecelendirmesi yüksek bir su ısıtıcısına gitmelisiniz. Enerji tasarruflu su ısıtıcı Güneş enerjili su ısıtıcıları, bir sonraki seviyeye taşımak istiyorsanız büyük bir kazançtır.

Sonuç:
Biraz araştırma yaparak ve birkaç şeyi akılda tutarak, bir su ısıtıcısı seçerken daha akıllıca bir seçim yaparsınız. Bunu yaptığınızda, sıcak su servisiniz için paradan tasarruf edebilir ve başka bir yerde kullanabilirsiniz.

Admin

Mefise Taş dekorbab.com'un Kurucu Yayın Yönetmenidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu