Dekorasyon

Parke Seçimi Önerileri

Parke Döşeme seçerken seçeneklerinizi bilin

Özellikler ve olanaklar lüks evleri sıradan olanlardan ayırır. Lüks yaşamın tadını çıkarmak için güzel bir ortamda yaşamaya karar verdiğinizde, döşemenin iç mekan olanaklarının çok kritik bir bileşeni olduğu mülkün olanaklarına odaklanmak oldukça normaldir. Uzun süredir, ahşap ürünler lüksün sembolleriyle yakından ilişkilendirilmiştir ve Norman apartments OK gibi üst düzey dairelerin, çarpıcı olanaklar listesindeki en önemli öğelerden biri olan parke benzeri zeminlere sahip olması olağan değildir. mülkle birlikte gelir.

Bazı organik döşemeler için bir çılgınlığınız varsa, ahşap döşeme kurmak en iyi seçenektir. Ahşap zeminler birçok türde olabilir, ancak mevcut seçenekleri bilmiyorsanız yanlış seçim yapıyor olabilirsiniz. İşte ahşap döşeme seçenekleriniz ve kesinlikle tarzınıza, zevkinize ve bütçenize uygun olanı bulacaksınız.

Masif Parke
Masif Parke Döşeme

Ahşabın saflığı ve dayanıklılığı açısından en iyisinden daha azını istemiyorsanız, masif parke zemin döşemek en iyi seçenektir. Masif sert ağaçtan yapılan ahşap plakalar genellikle 18 ila 20 mm kalınlığındadır ve her tahta, birbirine karşı yerleştirildiğinde tahtaları birbirine oturtmak için bir dil ve oluk düzenine sahiptir. Ahşabın sertliği, geldiği ağaç türüne bağlıdır ve çeşitli sertliklerde mevcuttur. En sert zemin en dayanıklı olacaktır ve ezik veya çizilmeden ağır yüke dayanabilir. Periyodik olarak zımparalayarak ve yenileyerek güzel görünümü korumak ve güzelliği eski haline getirmek kolaydır. Masif parke güçlü bir görsel çekiciliğe sahiptir ve gerçekten lüks görünen mülke değer katar.

Mühendislik Parke Döşeme

Mühendislik ürünü sert ağaç, 14 mm kalınlığında plakalar halinde mevcuttur ve birbirine yapıştırılmış 3-4 kat ahşaptan oluşur. Üstte, güzelliğini ve güzel görünümünü korumak için belirli sayıda zımparalanabilen ve cilalanabilen masif parke zemin görünümü veren 4 mm kalınlığında gerçek ahşap bir tabaka vardır. Mühendislik ürünü sert ağaç daha iyi stabiliteye sahiptir ve tahtaları bozabilecek sıcaklık ve nem değişikliklerinin etkilerine dayanabilir. Mühendislik ürünü parke zeminler, çok pahalı olan masif parke zeminler için daha ucuz bir alternatif olabilir ve laminat zeminlerden bile daha iyidir.

Laminat
Kaliteli Laminat Zeminler

Laminat zeminler ahşap zeminlere benziyor ancak birbirine yapıştırılmış sunta katmanlarından yapılmış ve ahşap zeminlere benzemek için ahşap tanesinin fotoğrafik bir görüntüsü ile tamamlanmıştır. Bu yüzden birçok insan buna sahte ahşap zemin diyor. Yüzey ayrıca uygun bir fotoğraf görüntüsü kullanılarak karo zemin veya taş zemin görünümünü de alabilir. Zemin yüzeyindeki koruyucu bir kaplama, görünümün korunmasına ve hasarın önlenmesine yardımcı olur. Bu tür zeminler ahşap zeminlerden daha az dayanıklıdır ve daha ucuzdur.

Alışılmadık bir şeyi tercih edenler için, bambu çim saplarından yapılmış bambu döşeme kurmak gibi birkaç seçenek daha var ve bir başka yenilikçi seçenek de mantar ağacı kabuğundan elde edilen mantar döşemeyi kurmak.

Admin

Mefise Taş dekorbab.com'un Kurucu Yayın Yönetmenidir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu