Nasıl Yapılır?

İstinat Duvarı Nasıl Yapılır?

İstinat duvarı kurma hakkında bilmeniz gereken 3 şey, geleneksel olarak, istinat duvarları büyük toprak kütlelerini desteklemek veya su kütlelerini geri tutmak için kullanılırdı. Bugün, bu yapılar çimlerinizi şekillendirmek ve işlevselliğini artırmak için karmaşık bir şekilde kurulabilir. Özel dış mekan yaşam tarzınıza uyan bir istinat duvarı dahil edebilirsiniz. Bu duvarlar bahçe alanınızı artırabilir ve çimlerinizle daha yaratıcı olmanızı sağlar. Bahçenizi çeşitli şekillerde dekore etmek için istinat duvarlarını bile kullanabilirsiniz.

Destekleyici yapılar gibi davranmanın yanı sıra, istinat duvarları avlu çevresinde yaratıcı bir şekilde uygulanabilir. Manzarayı süslemek ve çok ihtiyaç duyulan bir doku eklemek için bazı eğriler ekleyerek onları mükemmel bir şekilde düz hale getirmenize gerek yok. Çılgın fikirlerinizi hayata geçirebilecek bir peyzaj tasarımcısıyla çalışın. Deneyimli bir çifte ihtiyacınız varsa, bu istinat Duvarları Melbourne Şirketine de göz atabilirsiniz.

İstinat Duvarı Kurma hakkında Bilmeniz Gereken üç Şey:

Özel Olarak üretilmiş Taşlar Kullanılarak İnşa Edilirler

İstinat duvarlarının, yoğun hava koşullarına ve Doğanın güçlü kuvvetlerine dayanacak sağlam malzemeler kullanılarak inşa edilmesi gerekir. İnşaatta kullanılan yapı taşları normal taşlardan çok farklıdır. Büyük, ağır ve dayanıklıdırlar – istinat duvarları inşa etmek için mükemmeldir. Elbette, özel gereksinimlerinize uyacak şekilde özel bloklar üretebilirdiniz, ancak daha pahalı ve zaman alıcı olurdu. İstinat duvarları inşa etmek için kullanılan çok çeşitli bloklar var. Bazıları hafif ve içi boşken diğerleri ağır ve sağlamdır. Versa-Lok blokları tavsiye edilir çünkü zarif kavisli duvarlar oluştururlar ve bir araya getirilmeleri daha rahattır.

Neyse ki, tasarımcınız bahçeniz için en iyi blokları seçmenize yardımcı olabilir. Bilinçli bir karar vermeden önce farklı hususların dikkate alınması gerekir. Bunlar bahçe alanınızı ve estetik tercihinizi içerir.

Bahçenizde küçük bir istinat duvarı inşa etmeyi planlıyorsanız (dört fit veya daha az yükseklik), bunun hazırlanması, tasarlanması ve inşa edilmesi oldukça kolay olmalıdır. Bununla birlikte, genellikle 4 fitten daha uzun olan duvarlar, bazı benzersiz mühendislik gerektirir. Duvar için bir plan oluşturmak için lisanslı bir mühendise ihtiyacınız olacak. Bu plan, kurs temelinin ne kadar derin olması gerektiğini vurgulamalıdır. İstinat duvarı nasıl yapılır?  Yüksek duvarlar da inşaat ruhsatı gerektirir, bu yüzden devam etmeden önce hazır bulundurun. İstinat duvarlarının yapımıyla ilgili kural ve düzenlemeler hakkında daha fazla bilgi edinmek için yerel alan kodlarınızı kontrol edin.

Bol Drenaj Sağlanmalıdır

Bahçenizde biraz eğim varsa, fazladan drenaj sağlamak akıllıca olacaktır. Suyu üst bölümlerden alt bölgelere yönlendirmek için tabana drenaj boruları döşenebilir. Drenaj borularının tıkanmasını önlemek için kumaş kullanılarak kapatılmalıdır. Duvarınızın yapımı sırasında, üstüne eklenen her parkurun düz olduğundan emin olun. Bu, eşit görünmesini sağlar ve zorlu koşullara dayanabilecek dengeli, sağlam bir yapı sağlar. Sonunda bittiğinde, her aşamada bazı dokunuşlar ekleyebilir ve tekrar doldurabilirsiniz.

İstinat duvarı nasıl yapılır? İstinat duvarlarıyla ilgili bu şaşırtıcı gerçekler, her ev sahibi için ne kadar işlevsel olduklarını vurgulamaktadır.

Admin

Mefise Taş dekorbab.com'un Kurucu Yayın Yönetmenidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu