Dekorasyon

Yatak Odamı Nasıl Güzelleştirebilirim

Yataklarınız büyükannenizin evinden gelmiş gibi görünüyorsa sorun değil. Armatürleriniz 70’lerde en parlak dönemindeymiş gibi görünüyorsa da sorun değil. Mesele şu ki, her tür soruna her zaman bir çözüm vardır. Odanızı donuktan fab’a taşımak istiyorsanız, yatak odanıza nasıl bir makyaj yapılacağına dair bu ipuçlarını ve püf noktalarını izleyin.

Yatak odana girdiğinde ilk gördüğün şey nedir? Tipik olarak, bu senin yatağın. Gözlerin hemen oraya çekilir. Diyelim ki yatağınız çok rahat ama aktarmaya çalıştığınız bir görünüme sahip değil. Yatağınızı yeni yataklarla süslemek harika bir dekor numarasıdır.

Yatağınızı süslemek tıpkı bir kıyafete aksesuar takmak gibi olabilir. İnsanların giydiği minimalist bir görünüm veren kıyafetlerin nasıl olduğunu biliyor musun? Elbette, ama pırlanta yüzük ve küpelerle bir kıyafet giydirdiğinizde tüm bu görünümün nasıl değişebileceği harika değil mi? Aynı şey yatağınız için de söylenebilir.

Minimalist görünümü tercih edebilir, yatağınıza dekoratif kırlent ve battaniye ile aksesuar takabilir ya da tamamen dışarı çıkıp yatak odanızın görünümünü ve hissini kolaylıkla değiştirmenize olanak tanıyan bir nevresim takımı bulabilirsiniz.

Aydınlatmanızı Güncelleyin

Yatak odanız için masa lambalarının seçim süreci, odanıza bir hava veren şeydir. Sonuçta, lambanızın sıcak ve davetkar bir ton vermesini istiyorsunuz.

Akkor lambalar, on yıldan on yıla kadar kullandığımız ışıklardır. Bunlar sıcak ve parlak bir ışık veren ışıklardır. Bu ışıklar solmaya başlıyor ve tüm yeni enerji tasarruflu ampullerle değiştiriliyor. Ancak sıcak ve davetkar bir his için akkor ampuller gitmenin yoludur. Unutmayın, yatak odası dinlenmek için tasarlanmış bir yerdir … bunu rahatsız edebilecek bir ışığa ihtiyacınız yoktur.

Aydınlatmanızı güncellemenin bir başka yolu da lambalarınıza yeni bir kat boya eklemektir. Sprey boya en iyi sonucu verir. Abajuru çıkarın ve anahtar alanını ve kablo alanını bantlayın. Kablo ile anahtar arasındaki alanı sprey boyayla boyayın. Bunu yapmak odanıza yeni bir görünüm ve his de verebilir.

Vurgu Duvarı Ekleme
Vurgu Yastıkları

Yatağınızın yanı sıra, vurgulu bir duvar, yatak odanızın hemen dikkat çeken diğer detayıdır. Vurgu duvarınız genellikle odanızdaki diğer duvarlardan farklı bir renktir. Tek bir düz renk olabilir veya desenli olabilir.

Aksan duvarınızın dikkatinizi çekmesi ve odanızın genel görünümünü tamamlaması beklenir, bu nedenle aksan duvarınızı nasıl yapacağınıza karar vermenize yardımcı olmak için odanızda devam eden diğer unsurlara bakın.

Bir odayı vurgulama amacına sahip vurgulu bir duvarla, duvarınızın sadece öne çıkmasını değil, aynı zamanda unutulmaz olmasını da istersiniz. O duvara büyük bir ayna eya üzerine soyut bir sanat eseri yerleştirmeyi deneyin. O duvarla ne yapmaya karar verirsen ver, patlat.

Admin

Mefise Taş dekorbab.com'un Kurucu Yayın Yönetmenidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu