Mutfak Dekor

Mutfak Dekorasyon Fikirleri

Her türlü Mutfağı dekore etmek için 7 ilham verici fikir

Eski mutfak dekorunuzdan sıkıldınız mı? Biraz tavsiyeye ve ilhama mı ihtiyacınız var? Doğru yerdesin.

Mutfak, evin en işlek odalarından biridir. Neredeyse herkes mutfağı kullanıyor.

Bazılarınız mutfağınızın büyüklüğü, depolama alanı eksikliği, çok fazla dağınıklık, ışık eksikliği veya hareketlilik ile mücadele ediyor olabilir. Bazıları için mutfağınızı yepyeni bir şahesere dönüştürmek için doğru ilhamı arıyor olabilirsiniz!

Farklı kaynaklar aradık ve mutfağınız için kullanılabilirliğini en üst düzeye çıkarabilecek ve aynı zamanda dinlenmek için rahat bir yer haline getirebilecek bu kısa dekor fikirleri listesini hazırladık. İşte başlıyoruz!

Parlak Depolama Fikirleri
Mutfak Depolama Fikirleri

Depolama muhtemelen mutfağın en önemli yönüdür. Depolama için yeterli alan olmadan, tüm eşyaları yerinde tutmak zordur. Etrafta keskin nesnelerin olması da tehlikelidir, çünkü kazalara neden olabilirler.

Kolay Erişim
Geri çekilebilir rafları takın, böylece doğru tencere ve tavaları zahmetsizce çıkarmanız daha kolay olur. Dışarı çekilebilen bir dolap boynunuzda ve omuzlarınızda çok daha kolay olacaktır.

Çanak çömlek çekmeceleri, herhangi bir boyuttaki tabakları kırma tehlikesi olmadan saklamanıza izin verir, bu yüzden deneyin. Ayrıca, mutfak eşyaları askıları takılarak dolap kapısının içinde daha küçük mutfak eşyaları saklanabilir.

Renk Koordinatı
Doğru olanı ararken zaman kazanmak için tabaklarınızı ve bardaklarınızı daima renk koordinasyonunda saklayın. Ayrıca bu organizasyon stratejisi mutfağınızın estetiğini artıracak.

Ekstra Alan Yaratın
Ek olarak, temel öğeleri saklamak için tezgahınızın kenarlarını dönüştürebilirsiniz. Açık raflardaki dağınıklığı önlemek için her şeyi aynı renk ve şekildeki kutulara düzgün bir şekilde yerleştirmelisiniz.

Küçük bir mutfağınız varsa, kullanılmadıklarında tezgahın altına gizleyebileceğiniz döner aletler alın. Bu şekilde, hareket etmek için daha fazla alan olacaktır. Ayrıca, küçük mutfağınız daha düzgün görünecek.

Ayrıca, dışarı çekilebilir bir kesme tahtası normal bir kesme tahtasından daha ferahlatıcı görünür. Bir deliği bile var, böylece artıkları doğrudan çöp kutusuna atabilirsiniz. Daha fazla karışıklık yok!

Parlak aydınlatma
Mutfak Aydınlatması

Mutfakta aydınlatma şarttır. Pencerelerin eksikliğini telafi etmek için iyi ışığa ihtiyacınız var. Ayrıca özellikle misafirlerinizi etkilemek istediğinizde porselen kaplarınızın parlamasını istiyorsunuz.

Uzun pirinç kolyeler, mutfak alanınızın ultra modern ve sofistike görünmesini sağlayabilir. Mutfağınızın iç mekanının ne kadar benzersiz olduğuna bağlı olarak, ilahi görünmesi için bir avize takabilirsiniz.

Küçük alanların daha belirgin görünmesini sağlamak için düz, nötr renklere sadık kalın. Ek olarak, alanın daha parlak görünmesini sağlamak için beyaz perdeler ve beyaz duvar boyası kullanın. Köşelerdeki peri ışıkları odanın ısınmasına yardımcı olabilir.

En iyi renk kombinasyonları
Mutfak Rengi

Mutfağınız sadece yemek hazırlayabileceğiniz bir yer değil; aynı zamanda arkadaşlarınız ve ailenizle akşam yemeği yiyebileceğiniz, bir fincan kahve veya çay ile dinlenebileceğiniz bir yerdir. Yani, mümkün olduğunca rahat ve huzurlu hale getirmek istiyorsunuz.

Seçebileceğiniz sakinleştirici renk kombinasyonlarından bazıları açık gri ve nane, beyaz ve gümüş, deniz mavisi ve porselen veya şeftali ve kremadır. Mutfağınızın daha aydınlık ve ferah görünmesini sağlayacağı için farklı beyaz tonlarını da deneyebilirsiniz.

Sadece nötr renkler seçerek, mutfak dekorunuzun bardaklara, tabaklara ve diğer mutfak eşyalarına uymasına izin verirsiniz. Piyasada nötr renklerde perde ve mobilya bulmak da daha kolay.

Doğayı Eve Getir
Mutfak Mobilyaları

Buzdolabınızı organik ve doğal gıdalarla doldurmuş olabilirsiniz, ancak mobilyalarınız için doğal ürünler kullanmayı düşündünüz mü? Organik olmak istiyorsan, neden sonuna kadar gitmiyorsun?

Evet, mutfağınıza doğa dostu bir görünüm kazandırmak için oraya buraya bazı bitkiler ekleyebilirsiniz. Ancak ahşap veya bambu mobilyalar, dolaplar ve kişiye özel çekmeceler alarak doğayı evinize de getirebilirsiniz. Mutfağın iç kısmına uygun ahşap ve bambu mutfak eşyaları da mevcuttur.

Yeni Teknoloji
Mutfak Aletleri

WiFi özellikli espresso makinesi bir aydır sepetinizde oturuyor olabilir. ‘Kontrol etmeye devam etmenin’ ve o mükemmel makineyi mutfağınıza kurmanın zamanı geldi!

Şu anda mevcut olan pek çok mutfak aleti var ve mutfağınızı onlarla yenileme fırsatını değerlendirmelisiniz. O kırık meyve suyu üreticisini dolaba saklıyorsanız, onu atmanın ve ileri teknolojiyi kullanan yeni bir tane almanın zamanı geldi.

Eğer hızlı bir arama yaparsanız Faveable.com , mutfağınızı yükseltebilecek farklı harika araçlar bulacaksınız. Bunlardan bazıları akıllı içme suyu filtreleri, yumurta raf ömrü dedektörleri, karbon monoksit monitörleri veya iç mekan ızgara makinesidir.

Desen Ekle
Mutfak Kalıpları

Küçük bir mutfak alanı bile mutfağın genel görünümünü iyileştirmek için hafif desenler içerebilir. Çekici desenler için yüzeyde duvar kağıdı, boya veya fayans kullanabilirsiniz.

Dantel, çizgiler ve örgüler mutfağınızda uygulayabileceğiniz yaygın desenlerdir. Mutfağın sadeliğini ve ferahlığını korumak için bu sade tasarımlara bağlı kalmak daha iyidir. Mutfağın diğer kısımlarını tamamlaması için nötr tutmayı unutmayın.

Çeşitli
Mutfak Dekoru

Mutfağınızı dekore etmeye başlamadan önce gereksiz her şeyi attığınızdan emin olun. En iyi mutfak temiz bir mutfaktır. Gereksiz dağınıklık sadece işleri daha da kötüleştirir.

Küçük eşyaları saklamak ve dolaplara yerleştirmek için saklama kutuları satın alın. Ayrıca, onları kolayca bulabilmeniz için etiketleyin. Fındık, baharat ve atıştırmalıkları saklamak için DIY yeniden kullanılabilir kapları kullanın.

Güzel bir halı, özellikle kış mevsiminde mutfağınıza sıcaklık katabilir. Kokulu mumlar ve duvar sanatı yemek alanınıza boyut katacak.

götürmek
Mutfak, yemek yemek, yemek pişirmek veya rahatlamak için herkesin takıldığı yerdir. Ne yediğimiz ve ne yediğimizi nasıl hazırladığımız, refahımızı tanımlar.

Kullandığınız mutfak aletleri temiz ve tekrar kullanılabilir olmalıdır. Haşere, kontaminasyonu önlemek için mutfağınızı da kontrol eder.

Lütfen mutfağınızı süslemek için zehirli malzemeler kullanmayın. Doğal malzemelerden yapılmış toksik olmayan malzemeleri seçmeye çalışın.

Son olarak, yemek pişirmek ve dekore etmek hem etkili yaratıcı satış noktalarıdır. Öyleyse, bu eşsiz alanı yenilediğinizde ve yeniden düzenlediğinizde iç sanatçınızı serbest bırakın. Genel olarak, mutlu dekorasyon!

Admin

Mefise Taş dekorbab.com'un Kurucu Yayın Yönetmenidir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu