Dekor Aksesuar

Evdeki Kirli Havayı Temizleme

Bugün dünyanın dört bir yanındaki büyük şehirler hava kirliliği ile uğraşıyor. Şangay, Delhi veya New York olsun, çevre kirliliği bir tehdit olmaya devam ediyor. Örneğin, Delhi’de yaşayanlara evlerinden çıkarlarsa maske takmaları tavsiye edilir. Dışarıdayken çok az şey yapabilirken, evinizin içindeyken de yapabilirsiniz.

İstatistikler, evinizin içindeki havanın dışarıda soluduğunuz havadan 2-3 kat daha tehlikeli olduğunu göstermektedir. Tehlikeli havayı solumak kızarıklık, öksürük, gözlerde tahriş ve hatta astım gibi çeşitli hastalıklara neden olabilir.

Sigara dumanı, pişirme gazları veya dışarıda sıkışmış hava olsun, evinizdeki hava kalitesi oldukça hızlı bozulabilir.

Evinizdeki Havayı Temizlemenin 3 Kolay Yolu
Doğru hava temizleyicilerini almak kesinlikle sizin için daha uygun fiyatlı seçenekler arasındadır.

Ancak, daha fazlasını yapmak istiyorsanız, işte evinizdeki havayı daha iyi hale getirmenin en uygun maliyetli üç yolu.

Evinizin içinde Bazı Bitkiler Bulundurun
İç Mekan Bitkileri

Evinizin içindeki havayı arındırmanın en sıra dışı yöntemlerinden biri bitki kurmaktır. Mekanı güzelleştirmenin yanı sıra havayı temizlemenin ikili amacına da hizmet ederler.

Toksinleri havadan filtrelemeye yardımcı olacak en iyi bitkiler Barış Zambakları, Leydi Hurması veya Geniş Yapraklı Leydi Hurmasıdır. Bu bitkiler kendilerini iç ortama iyi adapte eder ve sihirlerini gerçekleştirmek için güneş ışığına ihtiyaç duyarlar. Bilgisayarları, faks makinelerini, yazıcıları ve diğer elektronik eşyaları barındıran odaları arındırmak için yararlı olan bir başka bitki de ingiliz Sarmaşığıdır – Avrupa Sarmaşığı veya Sıradan Sarmaşık olarak da adlandırılır.

Başlamadan önce, herhangi bir kirden kurtulmak için alanınızı ve bitkilerin yapraklarını da temizleyin.

Tuz Lambalarına Gi

Bir başka mükemmel hava temizleyici de tuz lambasıdır. Tuz lambası, su buharını havadan çekerek havadaki kirleticileri azaltmaya yardımcı olan bir tuz kristalidir. Aynı zamanda mekanınızı güzelleştirmeye de yardımcı olur. Dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden biri, tuz lambalarının açıldığında en iyi şekilde çalışmasıdır. Ancak, kapatıldığında da etkili bir şekilde çalışırlar.

Lambayı gece açık tutabilirsiniz, ayrıca turuncu ışık uykunuzu etkilemez ve sırayla sizi rahatlatır.

Uçucu Yağlar da Harika Çalışır

Hava temizleme için uçucu yağların kullanımı son yıllarda popüler hale gelmiştir. Ve kullanımı da oldukça kolaydır.

Daha temiz ve daha taze hava solumak için bunları sabun ve deterjanlara ekleyebilirsiniz. Weber Eyalet Üniversitesi’nden yapılan araştırmalar, Hırsız Yağının havadaki bakterilere karşı% 99,96 öldürme oranına sahip olduğunu gösteriyor. Evinizi mikroplardan uzak tutmaya yardımcı olur ve ayrıca güzelleştirme yönüne katkıda bulunur.

Elbette, bu ipuçları evinizdeki havanın daha iyi olmasına yardımcı olabilir. Daha az maliyetli olan iyi hava temizleyicilerine gitmek, çok daha etkili oldukları kanıtlandığı için uzun vadede daha iyi bir bahistir.

Admin

Mefise Taş dekorbab.com'un Kurucu Yayın Yönetmenidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu