Dış Dekorasyon

Bahçe Düzenleme Fikirleri

Küçük bir bahçeyi daha büyük göstermek için 8 fikir

İnsanlar doğaya, özellikle bitkilere ve yeşilliklere karşı doğal bir yakınlığa sahiptir. Bitkiler ve yeşillikler sadece güzel bir manzara değil, aynı zamanda zihin üzerinde sakinleştirici bir etkiye sahiptir, bu nedenle parkta yürüyüş yapmak ve her gün doğayla birkaç dakika geçirmek zihni ve bedeni taze tutar. Ek olarak, bir çalışma bitkilerin bir kişinin ruhunu olumlu etkilediğini ortaya koymaktadır. Bu, her evin, ofisin veya restoranın bazı bitkileri etrafta tutmayı tercih etmesinin bir nedenidir.

Bir bahçeye girdiğiniz anda, ferahlatıcı atmosferi sizi ciğerlerinize temiz hava akıtarak karşılıyor. Bahçeniz küçük veya büyük olsun, bir fark yaratmaz. Daha geniş bir bahçe, birçok kişinin istediği bir şeydir, ancak bunun için yeterli alana sahip olmanız her zaman mümkün değildir. Bir alanı daha küçük bir bahçeye ayırmak çok daha kolaydır. Küçük bir bahçe, büyük bir bahçenin sahip olduğu her şeye sahip olabilir, ancak küçük bir alanda çok fazla şey varsa, kesinlikle duyuları yatıştırıcı bir şey değil, darmadağın bir görünüm sunacaktır.

Küçük bir bahçe, belirli nesnelerin bahçeye stratejik olarak yerleştirilmesiyle daha büyük görünebilir. Öyleyse bunu nasıl yapacağınızı gösterelim.

Çöz Onu
Declutter Bahçesi

Bahçede çok şey oluyorsa veya saksılar, bitki kapları ve mobilyalar her yerdeymiş gibi görünüyorsa, daha büyük görünmesi için bahçeyi kesmek daha iyidir. Örneğin, bitki saksıları ve kapları, bitki hattını ikiye katlamak yerine çevreye tek bir sıra halinde yerleştirilmeli veya hepsi birlikte belirli bir alana yerleştirilmelidir.

Ayrıca duvara dikey olarak asılabilirler. Bu, bahçeye temiz ve ferah bir görünüm sunar. Ayrıca, ağır bahçe mobilyalarını ortadan kaldırmak ve minimum parçalarla değiştirmek en iyisidir.

Katmanlı Bir Bahçe Oluşturun
Katmanlı Bahçe

Küçük bir bahçenin bahçenin başka bir bölümüne inen basamakları varsa, otomatik olarak olduğundan daha büyük görünmesini sağlar. Örneğin bahçenin bir bölümünü yükseltmek ve bahçe sandalyeleriyle oturma oyuğuna inmek için 3-4 basamak kullanmak daha büyük bir alan yanılsaması yaratacaktır. Her seviyede farklı bitkilere sahip katmanlı bir bahçe, bahçenin ferah görünmesini sağlamanın başka bir yoludur.

Çalıları ve Ağaçları Budayın
Çalıları ve Ağaçları Budayın

Bahçedeki ağaçlar ve çalılar düzenli olarak budanmalı ve budanmalıdır. Dağınık çalılar ve ağaçlar sağlam, vahşi ama güzel bir görünüm sunar, ancak alanı kalabalık gösterebilirler. Ağlayan söğütler gibi uzun ağaçlar, diğer bahçe nesnelerine yer açmak için alttan budanabilir. Çıkış yaptık. https://greaterbrisbanegardens.com.au ve bazı yaygın çalıların ve ağaçların mahremiyet için bir bahçeye dikildiğini ve evin önüne değil bahçe çevresine dikilmesi gerektiğini buldu.

Hafif Bahçe mobilyaları seçin
Bahçe Mobilyaları

Küçük bir bahçedeki bahçe mobilyaları minimalist bir tasarıma sahip olmalıdır. Örneğin bahçe sandalyeleri varsa çok fazla yer kaplamamak için hacimli olmamalıdır. Bunun yerine, hareket ettirilebilen hafif, katlanabilir sandalyeler almak en iyisidir. Bahçenin daha büyük görünmesini sağlamanın bir başka yolu da bahçe duvarlarıyla uyumlu mobilyalar elde etmektir.

Bahçe mobilyaları için ideal bir renk seçimi nötr palettir, çünkü bu renkler çevreye uyum sağlar ve böylece bir alan yanılsaması yaratır.

Duvarlara Yeşillik Monte Edin

Bahçenin görünümünü iyileştirmek için duvarlar da kullanılabilir. Örneğin, sarmaşık gibi sarmaşıklar duvarların üzerinden geçecek şekilde dikilirse, asıl bahçenin alanını yükseltebilir — esas olarak bitişik duvardaki yeşil yapraklar bahçenin bir parçası haline geldiği için. Asmalara ek olarak, çeşitli süs bitkilerine sahip olabilen duvarlara kaplar da monte edilebilir. Bu sadece estetik açıdan çekici olmakla kalmaz, aynı zamanda küçük bir bahçenin büyük görünmesini sağlar.

Hareket Efekti için Gidin
Küçük Çeşme

Küçük bir bahçede hareket etkisi, bahçe mobilyalarının bir parçası haline getirilebilen veya saksı bitkisi ile çeşmenin bir kombinasyonu olabilen küçük bir çeşme kurularak sağlanabilir. Ayrıca, hareket efekti eklemek için bahçedeki küçük bir şelale kullanılabilir. Bu etki, küçük bir bahçenin sınırlı sınırlarından uzaklaşır.

Bazı Aynalar Takın
Bahçeye Birkaç Ayna Takın

Bir bahçeye verimli bir şekilde yerleştirilirse Aynalar, alan yanılsamasını sürdürmenin en iyi yollarından biridir. Duvara monte aynalar küçük bahçelerde popüler bir özelliktir. Aynalar, bahçenin daha önemli görünmesini sağlamak için saksı bitkileri daire içine alınarak süs özelliği olarak bir bahçenin ortasına da yerleştirilebilir.

Yollar ve Kafesler Oluşturun

Bahçenin ortasına taş bir patika yapmak veya bahçeyi kafeslerle farklı bölgelere ayırmak da büyütülmüş bir alan yanılsaması veriyor. Bununla birlikte, ağaçlar ve çalılar sınır çitini vb. Gizlemelidir., gizli çit bahçenin daha büyük görünmesini sağlayacağından. Yollar ve kafesler, yer kaplamadan bahçenizin görünümünü yükseltir. Neden birçok insan küçük bir bahçenin daha büyük görünmesi için kafes kullanıyor?

Sınırlı alanınız olduğunda bahçe tasarımı son derece önemlidir. Bu nedenle, bitki ve ağaçların gelişigüzel bir düzenlemesinin yapılmaması planlanmalıdır.

Admin

Mefise Taş dekorbab.com'un Kurucu Yayın Yönetmenidir.
Başa dön tuşu