Çatı İnşaat

Az Eğimli Çatı Nedir Nasıl Yapılır?

Alçak eğimli bir çatıya düz çatı da denir. Ancak bu, çatının düz olduğu anlamına gelmediği için kafanız karışmasın. Aslında inşaat sektöründe hiçbir çatı düz olmamalıdır. Teknik açıdan, düşük eğimli bir çatı, 3’ü 12’den daha düşük bir eğime sahip olan çatıdır. Bu, çatının sahip olduğu her yatay ayak için çatının dikey olarak üç inçten daha az yükseldiği anlamına gelir. Neyse ki, iyi bir çatı müteahhidi bunları size açıkça açıklayabilmelidir.

Dik eğimli çatılar fazla bakım gerektirmez ve estetik açıdan hoştur. Alçak eğimli çatılar ise binalarda ve ticari mülklerde daha yaygın olarak kullanılmaktadır. Dik eğimli çatılar fazla bakım gerektirmez ve estetik açıdan hoştur. Alçak eğimli çatılar ise binalarda ve ticari mülklerde daha yaygın olarak kullanılmaktadır. Ancak düşük eğimli bir metal çatının avantajları ve dezavantajları tam olarak nedir? Bu makale size bir açıklama sunar.

Geliştirilmiş soğutma ve ısıtma seviyesi

Dik eğimli çatılar, çatıda hava ile doldurulan ve soğutma ve ısıtmaya yardımcı olan fazladan bir alan yaratırken, alçak eğimli çatılar rüzgara dayanıklıdır ve ortam sıcaklığını düşürebilecek gelişmiş soğutma özelliklerine sahip olacak şekilde tasarlanabilir.

Gereksinimleri Korumak için Kullanışlıdır

Su ve buz, yüksek zift seviyesi oluşturan çatı eğiminde kalabilir. Sonuç olarak, çatı malzemelerinin düzenli olarak kontrol edilmesi ve bakımı gerekir. Düşük eğimli çatılarınız varsa ve uygun drenaj sistemlerine sahip olacak şekilde tasarladıysanız, ekstra bakım maliyetlerinden tasarruf edebilirsiniz.

Çatı uzmanlarına ödeme yapmak zorunda kalmadan düzenli muayeneyi kendiniz de yapabilirsiniz. İyi bir işin yapılmasını sağlamak için bunu onların ellerine bırakmalısınız. Başlamanıza yardımcı olmak için Warner Robins’te yararlanabileceğiniz çatı temizliği.

Düşük Kurulum Maliyetleri

Alçak eğimli metal çatılar dik eğimli çatılara göre daha az malzeme gerektirdiğinden, daha büyük binalar ve ticari alanlar için çok daha ucuz ve pratiktir. Az eğimli çatılar bu tip çatıların montajı için işçilik maliyetleri de diğer çatı tiplerine kıyasla daha azdır çünkü işçilerin büyük makasları kaldırması gerekmeyecektir.

Yeni Teknoloji Kurabilirsiniz

Alçak eğimli metal çatılarla, ticari alanınıza eklenen özellikler olan güneş panelleri ve çatı bahçeleri kurabilirsiniz. Çatı bahçeleri insanları cezbeder ve çatılara faydalı olan çok daha soğuk bir sıcaklık getirir.

Dezavantaj:

Düşük eğimli bir çatının dezavantajları şunlardır:

Yüksek Hasar Seviyesi

Düşük eğimli metal çatılarınıza bir şey zarar verirse, darbe çatı sisteminin diğer bölümlerinde de meydana gelir. Tıpkı farklı çatı tipleri gibi, uygun ve rutin denetimler yapılmadan, az eğimli çatılar sızıntılara ve olası çökmelere eğilimlidir.

Örneğin durgun su, çatı kaplama malzemelerine nüfuz ederek zayıf desteğe neden olabilir.

Sert Hava Koşullarına Daha Fazla Maruz Kalma

Alçak eğimli bir çatı ile su, buz ve kar içinde daha uzun süre oturabilir. Bu, çatıyı daha hızlı aşınma ve yıpranmaya karşı daha duyarlı hale getirir. Az eğimli çatılar çatınıza bu kadar çok para harcadığınızda, başına gelmesini isteyeceğiniz son şey bu olacaktır.

Çatınızda kar ve buzun oturduğunu gördüğünüzde, sızıntıyı önlemek için bunları hemen çıkarmanız gerekir.

Genel olarak, bu avantaj ve dezavantajlarla, hangisinin sizin için en uygun olduğunu tartmak hala size kalmıştır. Bunları tercihlerinizle birlikte düşünün, böylece düşük eğimli bir çatının ihtiyaçlarınız için çalışıp çalışmadığına en iyi kararı verebilirsiniz.

Tamamla

İnşaat sektöründe şu anda birçok değişiklik var. Tüm bu değişiklikler evlerin ve binaların iyileştirilmesine yöneliktir. Bu gelişmeler sadece fiziksel açıdan değil, işlevsellikte de belirgindir.

Düşük eğimli çatılar örneğinde çatı kaplama endüstrisi de bunlarda geride kalmadı. Bunları daha önce duyduysanız ancak henüz pek bir şey bilmiyorsanız, şimdi bu konuda daha fazla içgörünüz var. Mülkünüzün amacına bağlı olarak, hangi çatı tipinin sizin için ideal olacağını dikkatlice düşünmelisiniz. Evler için geleneksel dik eğimli çatılar hala en iyi seçenektir, ancak binalar ve ticari mülkler için düşük eğimli metal çatıları düşünmelisiniz. Bu, inşaat projeniz için ne tür bir çatı kullanmak istediğiniz konusunda daha iyi bir seçim yapmanıza yardımcı olabilir.

Admin

Mefise Taş dekorbab.com'un Kurucu Yayın Yönetmenidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu