Tamirat-Tadilat

Ev Isıtma Yöntemleri

Küçük Evlerde Büyük ısı

Dış Moğolistan’da bir kayanın altında yaşıyorsanız, ülkeyi süpüren küçük bir ev çılgınlığı var ve insanlar giderek daha küçük ve daha küçük evlerde yaşamayı tercih ediyor. Bu küçük evlerin çoğu, tek yatak odalı bir daireden daha az fit kareye sahiptir. İçlerindeki her şey ultra kompakttır, birbirine sıkılır ve maksimum verimlilik için çift amaçlıdır.

Bu küçük evlerde yaşamayı seçen insanların hepsi ilk kez ev alıcısı değil, çoğu. Hayata kendi evleriyle başlamaya çalışıyorlar, bu kadar çok insanı sekiz topun arkasına koyan ipotek ödemeleri hariç. Küçük evler satın alan veya kendileri inşa eden insanların çoğu, tamamen borçsuz yeni başlangıç evlerine taşınır.

Faydaları açıktır. Aksi takdirde kira veya ipotek ödemelerine harcayacakları paradan tasarruf edebilirler. Beş yıl içinde, daha büyük, daha iyi bir evde büyük bir peşinat ödemeye yetecek kadar para yatırmaları gerekecek ve bu da kısa sürede ödenebilecek çok daha küçük bir ipotek ödemesine neden olacak.

Bankalar bundan hoşlanmayacak ama ne düşündükleri kimin umurunda?

Küçük bir evde ısıtma maliyetleri
Yağ ısıtıcıları

Küçük evlerde alan birinci sınıf olduğu için, insanlar çalışmak zorunda oldukları şeyleri nasıl düzenledikleri konusunda çok yaratıcı olmaya zorlandılar. İçlerinde depolama alanları olan ayaklık olarak ikiye katlanan ayarlanabilir yükseklik masaları yaygın bir yenilik türüdür. Diğerleri, eşit derecede ustaca, küçük ev manzarasını okur.

Isıtma ve klima, küçük ev sahiplerinin taviz vermesi gereken alanlardan biridir. Pencere ünitesi klimaları popülerdir çünkü hacimlerinin çoğu evin dışındadır. Isıtma biraz daha problemlidir. Güneş panelleri pahalıdır ve küçük evlerde zaten onlar için yeterli çatı alanı yoktur.

Bazı insanlar güneş ışığını bir teraryum gibi ısıtmak için evin içine odaklamak için termal pencereler kurarken, camdaki çift camlar ısının kaçmasını engeller. Diğerleri, bir iskele ve kiriş temeli üzerine yükseltilmişse, evin altındaki küçük muhafazalara propan ısıtıcılar yerleştirmiştir.

Bir çift, bir traktör römorku teçhizatının römorkunu evlerine çevirdi. Gelecekteki hareket için arka lastikleri üzerinde bıraktılar ve evlerinin altında üç fit boşluk bıraktılar. Isıtıcıyı hava koşullarından korumak için evin etrafına süpürgelik ile ısıtıcılarını evin altına koyarlar. Kontrollere erişebilmeleri için bir tuzak kapısı ile birlikte bazı zemin menfezleri kurdular ve bunun gibi ısıtma problemleri çözüldü.

Diğer Seçenekler
Şık Modern ısıtıcı

TinyHouseHugeIdeas, küçük bir evi ihtiyaç duyabileceğiniz tüm ısıyla ancak bütçeyi bozmadan doldurabilecek bir dizi yağ dolu ısıtıcı taşır. İnsanlar yağ dolu ısıtıcı ifadesini duyduklarında, otomatik olarak yağ yakan bir ısıtıcı düşünürler, ancak hiçbir şey gerçeklerden daha uzak olamaz.

Yağ dolu bir ısıtıcının çalışma şekli oldukça basittir. Tekerlekler üzerinde eski moda bir radyatöre benziyorlar. Duvara takılır ve iki benzersiz özelliği olan diyatermik yağ adı verilen bir şeyle doldurulur. Birincisi, çok yüksek bir özgül ısı kapasitesine sahiptir, bu da sıcaklığı yükselmeden önce muazzam miktarda ısı tutabileceği anlamına gelir. İkincisi, kaynama noktası sudan üç kat daha yüksektir.

Bu, ısıtıcıdaki diyatermik yağın kaynamaya başlamadan önce çok fazla ısı depolayabileceği anlamına gelir. Bir sıvı kaynamaya başladığında, içinde bulunduğu kap üzerinde büyük bir basınç oluşturur. Kaynama noktası ne kadar yüksek olursa, basıncın kopma yaratması konusunda o kadar az endişe olur, bu nedenle yağ dolu ısıtıcılar çok güvenlidir.

Ayrıca, ısıtıcının içindeki yağın yüksek ısı kapasitesi, fişi çekildikten veya kapatıldıktan uzun süre sonra ısı vermeye devam edeceği anlamına gelir. Evinizi ısıtmaya devam etse bile paradan tasarruf edersiniz. Oldukça havalı!

Fiziksel Yapı
DeLonghi tam Oda radyant ısıtıcı

Yağ dolu ısıtıcıların fanı yoktur. Bunun yerine, bir dizi ince metal yüzgeçleri vardır. Isıtılmış yağ kanatçıklar arasında dolaşır ve metali ısıtır ve bu da etrafındaki havayı ısıtır. Kanatçıkların yüzey alanı ne kadar büyükse, o kadar fazla ısı yayarlar. çevreleyen havaya.

Sıcak hava yükselir ve odanın içinde dolaşır, ardından soğudukça yere doğru batar. Yükselen sıcak hava, arkasında ısıtılmak üzere soğuk havayı içine çeken bir vakum bırakır. Bu işleme konveksiyon denir. Fan olmadığından, termostatın ara sıra tıklanmasının yanı sıra, yağ dolu ısıtıcılar tamamen sessizdir.

Admin

Mefise Taş dekorbab.com'un Kurucu Yayın Yönetmenidir.
Başa dön tuşu