Dekorasyon

Dimmer Işık Sistemi

Işıkları kapatmak ve cihazların fişini çekmek şüphesiz elektrik tüketiminizi azaltmaya yardımcı olabilirken, ilginç bir soru, daha sönük ışıklar kullanırsanız elektrikten tasarruf edip edemeyeceğinizdir.

Sönük ışığı Anlamak

Sadece ışığı açıp kapatan geleneksel bir anahtar yerine bir dimmer anahtarı takılabilir. Dimmer anahtarı, anahtardaki elektrik akışını azaltmak için tasarlanmıştır; Bu, her bir ampulün çekebileceği güç miktarını azaltır; odayı aydınlattıkları gücü azaltmak.

Çoğu dimmer anahtarı, güç akışını artırmak veya azaltmak için bükülebilen basit bir düğmedir. Bununla birlikte, dijital teknolojiyi kullanan daha modern versiyonlar vardır; Bunları akıllı sisteminize bağlamanıza ve ışıkları sandalyenizden veya evde olmadığınızda bile kontrol etmenize olanak tanır.

Dimmer anahtarı kullanmanın en yaygın nedeni, belirli bir odadaki ambiyansı veya hepsine takılıysa tüm odaları değiştirmenize izin vermektir.

Elektrik Tasarrufu
LED Ampuller

Kısa cevap evet.

Dimmer anahtarı, ampule giden güç miktarını azaltır; Bu, kullandığınız elektrik miktarını azaltır ve paradan tasarruf etmenizi sağlar.

Ampulün o kadar parlak parlamaması da daha az stres altında olduğu anlamına gelir; potansiyel olarak lambanın ömrünü uzatır ve size daha fazla para kazandırır.

Ancak, tasarrufların çok büyük olmayabileceğini belirtmekte fayda var. Geleneksel 100 watt’lık bir ampul 20 veya 30 watt’a düşürülebilir, elektrik kullanımında önemli bir azalmayı temsil eder. Ancak, modern LED ampuller zaten daha enerji verimlidir; 6 watt’lık bir ampul, 40 watt’lık geleneksel bir ampulle aynı etkiyi verebilir.

Bu, paradan tasarruf etmek için harikadır, ancak dimmer anahtarının size daha fazla para tasarrufu yapma yeteneğini azaltır. 6 Watt’lık bir LED ampulü 2 watt’a kısmak size yalnızca 4 watt elektrik tasarrufu sağlayacaktır. Bu, evinizdeki ampuller arasında çarpılabilirken ve üzerinde bulundukları karo miktarı, faturanızdaki azalma, geleneksel ampul kullanan biri kadar önemli olmayacaktır.

Tabii ki, LED’leri kullanarak zaten tasarruf etmiş olacaksınız, böylece dimmer anahtarı yalnızca mümkün olan tasarrufları en üst düzeye çıkaracaktır.

Profesyonel Montaj
Profesyonel Elektrik Tesisatı

Bir anahtarın değiştirilmesi basit bir iş gibi görünse de profesyonellerle iletişime geçmeniz önerilir. Bu, işin doğru yapılmasını sağlayacak ve gönül rahatlığının yanı sıra bir garantiden de yararlanacaksınız. Tiger Electrical, evinizdeki bir anahtarı veya tüm anahtarları sizin için değiştirecek bir firmanın harika bir örneğidir. Ayrıca elektrik muayenesinin tamamlanması için mükemmel bir zamandır; Bu, arızaları bulabilir ve uzun vadede size daha fazla para kazandırabilir.

Admin

Mefise Taş dekorbab.com'un Kurucu Yayın Yönetmenidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu