Ev Dekoru

Evde Merdiven Modelleri ve Çeşitleri

Hayalinizdeki evi inşa etme veya yenileme sürecindeyseniz ve seviyeler arasında geçiş yapmak için bir merdivene ihtiyacınız varsa, oradaki tüm farklı stil ve tasarımlarda bunalmış olabilirsiniz. Bununla birlikte, çoğu zaman, her şey modern ve geleneksel merdivenlere iner – bunlar en popüler stillerdir ve çoğu eve uyma eğilimindedirler. Hem geleneksel hem de modern tarzların çok farklı olduğuna dikkat etmek önemlidir, bu nedenle akıllıca seçim yapmak için çaba göstermelisiniz.

Modernist Misin?
Modern Merdivenler

Çizgiler ve karmaşadan uzak bir yaşam temiz olmayı mı arzuluyorsun? Minimalist bir görünümü tercih ediyor musunuz? Bu soruların cevabı ‘evet’ ise (özellikle bu makalenin sonucuna vardıktan sonra), modern merdivenlere bakmalısınız.

Yoksa Gelenekçi Misin?
Geleneksel Merdivenler

Geçmiş bir çağın cazibesini korumak ister misin? Doğal veya lekeli kütüklerin görünümünü seviyor musunuz? Bu soruların cevabı ‘evet’ ise (özellikle bu makalenin sonuna ulaştıktan sonra), geleneksel merdivenlere bakmalısınız.

Her Şey Bir Tat Meselesi
Modern Cam Merdiven Tasarımı

Modern bir merdiven, iyi hazırlanmış ahşabın zamansız güzelliğini cam ve metal aksanlarla birleştirir (çağdaş bir bükülme için). Bu günlerde, tasarıma çocuk yatak odası dekorasyonu eklenebilecek pek çok aksan ve dekoratif dokunuş var – metal newel kapaklarından ve uç braketlerinden cam veya metal iğlere kadar – modern bir görünüm elde etmek oldukça kolay. Bu tür tasarımlar aynı zamanda dar bir şehir evinde yaşıyorsanız mükemmel olan alanı da açar.

Modern Merdiven Cam Korkulukları

Geleneksel merdivenler ise geçmişin takdirini yepyeni merdivenlerin rahatlığı ve dayanıklılığı ile birleştiriyor. Ahşap, bu merdivenlerde yaygın olarak kullanılmaktadır, çünkü bu tasarımların çizildiği çağda olduğu gibi ve genellikle görünüşte biraz Viktorya dönemi olarak tanımlanmaktadır. Birçok ev sahibi, bir açıklama yapmaya çalışıyorlarsa geleneksel bir görünüm tercih ederler – bu tasarımlardaki her şey korkuluklardan ve direklerden boğa burunlarına ve basamaklara kadar büyüktür.

Nihayetinde hangi seçeneği seçerseniz seçin, kesinlikle profesyonel bir tasarıma sahip olmanızı ve sizin için inşa etmenizi öneririz. Bu, bitmiş merdivenin hayal ettiğiniz her şey olmasını sağlayacaktır (ve daha fazlası!), yapının ilgili bina yönetmeliklerine uygun olmasını sağlamanın yanı sıra. Her konseyin merdiven yapımıyla ilgili kendi yasaları ve kuralları vardır; uyulmaması sadece ağır bir para cezasına yol açmaz; çok tehlikeli olabilir.

sonuç olarak
Modern Merdiven ve Korkuluklar

Modern veya geleneksel merdivenlerin evinize en uygun olup olmayacağına karar verdiniz mi? Karar vermekte hala sorun yaşıyorsanız, bir merdiven uzmanını eve davet etmenizi öneririz; önerilerde bulunmadan önce evin tarzına ve eşyalarınızın geldiği döneme bir göz atabilecekler. Ve eğer kalbiniz geleneksel veya modern bir tasarıma ayarlanmışsa, kimsenin sizi caydırmasına izin vermeyin!

Admin

Mefise Taş dekorbab.com'un Kurucu Yayın Yönetmenidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu