Dış Dekorasyon

Yazlık Veranda Dekorasyon

Verandanızı Yaz Eğlencesine Nasıl Hazırlarsınız

Havalar ısındığında ve hava taze olduğunda, mevsimden yararlanmak ve açık havanın tadını çıkarmak esastır. Bunu yapmak çok daha kolay; Ancak her şeye hazır rahat bir veranda olduğunda dışarıda harika bir yaz günü geçirmeniz gerekiyor. İşte aileniz ve arkadaşlarınızla harika bir yaz için verandanızı kurmanın sadece birkaç yolu.

İşleri Serin Tutun
Yaz, ılık güneşin tadını çıkarmadan hiçbir şey olmasa da, aşırı ısınmamanıza dikkat etmek önemlidir. Doğrudan güneş ışığına maruz uzun süre kalmak ciddi yanıklara ve ısı tükenmesine neden olabilir. Bu nedenle, özellikle aktiviteler arasında molalar verirken sizi ve misafirlerinizi örtecek yeterli gölgenin sağlanması esastır. Farklı boyutlarda şemsiyelerle gölge cepleri üretebilir veya çok sayıda yüksek kaliteli gölge sağlamak için evinize menteşeli bir gölgelik takabilirsiniz. Bir bahçeniz varsa, o yeşilliklerin bir kısmını uzun, sarkan bitkiler veya ağaçlarla birlikte verandanıza da getirebilirsiniz. Birçok bitki gölgede bile gelişir, bu da gölgeli alandan ödün vermeden iyi dekore edilmiş bir verandayı korumayı kolaylaştırır.

Rahatına Bak
Oturacak ve dinlenecek bir yer olmadan hiçbir veranda tamamlanamaz. Bununla birlikte, aşırı yaz sıcaklıklarında, belirli mobilya malzemesi türleri, cildinizle temas ettiğinde ne kadar ısı topladıkları ve aktardıkları konusunda tehlikeli olabilir. Özellikle metal dokunulduğunda yanabilir ve aşırı ısınmış plastik bile vücudunuzun aşırı ısısını kaybetmesini ve sağlıklı bir iç sıcaklığı korumasını zorlaştırabilir. Hasır sandalye bu durumda iyi bir seçenektir çünkü iyi nefes alır ve ısı transfer etmez. Ancak, özellikle alanınız daha küçük taraftaysa, verandanızı mobilyalarla aşırı doldurmayın. Açık alanlara doğru dışa bakacak şekilde stratejik olarak yerleştirin, böylece doğal bir manzaranın tadını çıkarabilir veya verandanın güvenli konforunda aktiviteleri izleyebilirsiniz.

Izgarayı hareket ettirin
Kömür, gaz ve hatta elektrikli ızgara, modern teraslar için vazgeçilmez bir unsur haline geldi. Açık ateşte ızgara veya kavrulmuş taze sebzeler, yaz aktivitelerinin özelliği haline gelen eşsiz bir tada sahiptir. Ancak, hangi ızgarayı alırsanız alın, evinizin ve misafirlerinizin güvenliği için onu dikkatli bir şekilde konumlandırmanız önemlidir. İtfaiye departmanları, ızgaraları bir binadan, yapraklardan veya yanıcı yapılardan en az 10 fit uzağa yerleştirmenizi önerir. Bazı eyaletlerde, bu aslında yasalar tarafından zorunludur ve itaat etmezseniz ağır para cezalarına maruz kalırsınız. Bunun nedeni, yazın yangınlar için çok tehlikeli bir zaman haline gelmesidir, çünkü ısı, yangınların hızlı ve tehlikeli bir şekilde yayılması için birçok yerde mükemmel kuru ortamı yaratır. Bununla birlikte, ızgara kullanımı ve bakımı için temel güvenlik kurallarına uyduğunuz sürece, arkadaşlarınız ve ailenizle yaz barbeküsünün tadını çıkarmamak için hiçbir neden yoktur.

Döşemeyi Çeki Düzen Verin
Kış boyunca meydana gelen donma ve çözülme, veranda döşemesine ciddi zararlar verebilir. Ahşap özellikle bu koşullar altında çözülebilir ve fayans bile çatlayabilir. Bu nedenle, ev sahibi olarak verandanızdaki koruyucu kaplamaların ve sızdırmazlık maddelerinin bakımında dikkatli olmanız çok önemlidir. Bunun her yıl yapılması gerekmez, ancak kişisel bakım kontrolü yapmak ve veranda güvertesini temizlemek, hasarın birikmesini önlemeye ve beklenenden daha erken yeniden kaplamayı gerekli hale getirmeye yardımcı olabilir. Yaz güneşinin ısısı korunmazsa güvertenizde ciddi hasara neden olabilir, bu nedenle yaz gelmeden önce bu kontrolü yapmayı unutmayın.

Vaktinden önce hazırlandığınızda, verandanızda dinlenmek ve yaz havasının tadını çıkarmak çok daha kolay olacaktır. Mobilyaların ve diğer veranda aksesuarlarının biraz bakımı ve uygun şekilde düzenlenmesi, sağlıklı, güvenli ve dinlendirici bir yaz sağlayabilir. Verandanızın hazır olduğundan emin olmak için bahar temizliği rutininiz sırasında şimdi zaman ayırın ve yaz tatilinizin tadını tam olarak çıkarmaya hazır olacaksınız.

Admin

Mefise Taş dekorbab.com'un Kurucu Yayın Yönetmenidir.
Başa dön tuşu