Bahçe Dekorasyon

Bitki Yetiştirme Kabini

Yaz, saf hassas doğadaki bitkiler için düşünülen en zor ve sert mevsimlerden biri olduğundan, bitkiler için hisseden insanlar bundan pek hoşlanmazlar. Normalde, bahçelerimizdeki bitkilerin hepsi farklı hassas doğaya sahiptir. Bu nedenle, yaz her zaman evimizdeki bitkiler veya ticari bahçelerimizdeki bitkiler için en iyi mevsim olarak kabul edilmez. Yazın normalde en fazla üç veya dört yoğun ayı olduğu için, yeni bir şey yetiştirmek, yaz aylarında denemek yerine kışa veya sonbahara ertelenmek daha iyidir. Aslında öyle hissetmiyor, ama ne yazık ki yaz yok oluyor. Günlerimiz daha kısadır, sıcaklıkların sıcak kalabileceğini göz önünde bulundurarak (şanslı ördekler!), daha kısa günler gelişmekte olan bitkiler için daha az ışık anlamına gelir. Birçok eyalette, ulus bunun üzerinden, şu an itibariyle sahip olmadığınız bir şansla, kış düzenlemesini başlatmak için ideal bir zaman olduğunu ima ediyor. Geç yaz serin sorar, hızlı bir şekilde büyümeye verir neşelendirmeye. Şimdi başlayan herkes için, daha mütevazı yeşillikler yoldaşınızdır.

Yapraklı yeşillikler fazla güneşe ihtiyaç duymayan bitkilerdir. Ama onu dikmek için en uygun zaman biraz daha soğuk havalarda. Yapraklı yeşilin en büyük avantajlarından biri, hem uygun toprak düzenlemesinde hem de saksı veya kaplarda ekilebilmeleridir. Saksı ve konteyner bahçeciliği, sevgi dolu insanlar hakkında daha fazla bilgi için makalemizi okuyun Kendi Konteyner Bahçenizi Büyütün.

Çoğu yeşillik hızla gelişir ve başladığında çok sayıda bulunabilir. Taklit, şu anda geliştirilecek beş bitkiden oluşan bir düzenlemedir – bazıları kış gelmeden önce hasat edilebilir ve diğerleri yumuşak sıcaklıklara sahip bölgelerde kışlamaya bırakılabilir. Ancak kaçtığınızdan emin olun. Dünya hızla ilerliyor ve tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki yarışı genelde o kazanır.

Öncelikle, başlangıç için ne istersen pot veya konteyner ihtiyacınız yoksa, yani toprağı ve üst doldurun. Şu anda ücretsiz olan eski kaplardan veya önceden kullanılmış kaplardan bazılarına sahipseniz, bunları bile kullanmanız sorun olmaz. Sadece kilin içindeki eski köklere dikkat edin ve kullanıma hazır hale getirin.

Konteyner Tesisleri

Aynı şekilde, müstakil terkler için ekim tohumlarını da gösterebilirsiniz: bunu bir avuç tohum alarak ve bunları atanmış bir bölgeye eşit olarak dağıtarak yaparsınız. Tohumların yayılması tekniği, büyük bir tarla alanının kare parçası için kullanılır, ancak bu aynı zamanda tencere ve kaplar için de işe yarayacaktır. Daha az alana sahip olmak, bu şekilde tohumların eğilmesinin aralarında küçük bir boşluk bırakacağı anlamına gelir. Ev dekor ürünleri bu sonbaharda ekim yaparken de bir başlangıç yapabilirsiniz.

Bitki başlangıçları, mevsimde size bir sıçrama sağladıkları ve çimlenme yoluyla tohumları sürdürmenizi zorunlu kılmadıkları için biraz daha az talepkardır. Bir bitkinin nakledilmesinin bir tencereye başladığı noktada, bitkinin gelişmesi için yeterli alan vermeniz gerekir. Transplantların kök çerçevesini serbest bırakın ve tek tek bitkileri böldüğünüzden emin olun, böylece tam gelişime gelmelerine izin verirsiniz.

Admin

Mefise Taş dekorbab.com'un Kurucu Yayın Yönetmenidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu