Dekorasyon

Perde Tasarım Modelleri

Evinizi boya ile yenilemek yoğun (ve pahalı!) proje. Bir servet harcamadan evinizin görünümünü ve hissini güncellemenin bir yolu, pencere tedavilerinizi yenilemektir. Kasıtlı kumaş ilavesi atmosferi sadece birkaç dakika içinde anında günceller ve seçimlerinize bağlı olarak evinizi daha iyi termal performansla çok daha yaşanabilir hale getirebilir. Bunlar 2018’de gördüğümüz 12 büyük perde tasarım trendi.

Mücevher Tonları
Mücevher Tonu Perdeleri

Modern ev dekorunu düşündüğünüzde, şık nötrleri veya metalikleri hayal edebilirsiniz. Ancak her şey güzel bir gri tonu olduğunda, ortamınız sıkıcı olabilir. Mücevher tonlarıyla işleri yumruklayın. Bunlar, doğal değerli taşlarda bulunanları taklit eden derin tonlardır. Yoğun kırmızılardan koyu yeşillere, ince mavilere ve menekşelere kadar çeşitlilik gösterirler.

Metalikler
Metalik Perdeler

Zaten bol renkle süslüyorsanız, bir oturma odasına veya yatak odasına metalik perdeler eklemeyi düşünebilirsiniz. Tonlanmış gümüş ve bronz, beklediğinizden daha nötrdür. Perde tasarım modelleri, Basit bir çekicilik için onları klasik bir metal direğe asın.

Perde Tasarım Modelleri

Mutfak Valansları

Valanslar mutfak için idealdir. Işığı engellemeden daha küçük pencerelere yumuşak bir eleman eklerler. Birleşik bir görünüm oluşturmak için yakındaki odalardan renkleri de bağlayabilirler. Birçok modern mutfakta beyaz veya nötr renk paletleri bulunur. Sizinki de yaparsa, görünümünüzü çerçevelemek için nötr tonlarla güzel bir desen eklemeyi düşünün. Taraklı veya fırfırlı saçaklarla resmi bir etki yaratın.

Roma Tonları

Uzun, dramatik perdeler lüks bir his katabilir ve bir odanın daha uzun görünmesini sağlayabilir, ancak evinizin her yerine uygun değildir. Architectural Digest’e göre Roma tonları daha akıcı ve çağdaş. Kalıplamanızın temiz çizgilerini vurgular ve duvarları çevreleyen ankastre, yatak ve kanepelere müdahale etmezler. Bu onları bir oturma odası veya yatak odası için ideal kılar. Mutfağınızdaki tezgahların üzerinde duran pencerelerde roma tonlarını bile kullanabilirsiniz.

Gardrop İç Tasarımları

Işık için keten

Oturma ve yemek alanlarındaki ışığı engellemek istemeyebilirsiniz. Perde tasarım modelleri, bu durumlarda gevşek örgüleri tercih edin. Keten perde tasarımları, evinizi mağara gibi hissettirmeden mahremiyet katmak için idealdir. Ayrıca, evinizi çağdaş çizgiler ve kentsel iç mekanlarla tezat oluşturan doğal bir unsurla doldururlar. Sheers sadece beyaz ve kremadan daha fazlasıdır. Odalarınızı sıcaklıkla doldurmak için desenli bazılarını bulun. Deconovo, aşınma kabiliyeti ve kolay bakım ile ilgileniyorsanız harika bir seçenek olan çok çeşitli suni keten perdelere sahiptir.

Rustik ve Özel Tasarım Perde Modelleri

Dekoratif Süslemeler

Kenarlara trim ekleyerek herhangi bir perde tasarımını geliştirebilirsiniz. Benzersiz seçeneklerden bazıları arasında cam boncuklar, kabuklar ve düğmeler bulunur, HGTV Dekoratif bantlarının bir perdenin kenarını vurgulayabileceğini veya kalça seviyesinde kontrast oluşturabileceğini söyler.

Katmanlı Perdeler

Apartment Therapy’ye göre, stilleri katmanlıyorsanız sırf perdeleri opaklarla birleştirmelisiniz. Ancak nötrlere bağlı kalmak zorunda değilsiniz. Bir yatak odasındaki ışığı falan göstermeden engellemek için renkli şeffaf desenli zengin tonlarda karartma perdeleri kullanın. Dantel, size vintage bir etki vermek için geleneksel kesicilerin yerini alır. Perdelerinizi katmanlarken yaratıcı olun.

Kendin Yap Tiebacks

Perdelerin hepsi kumaşla ilgili değil. Kullandığınız geri dönüşler ilgi katıyor. Şık altın zincirler veya cam kapı kolları gibi beklenmedik eşyaları kullanarak kendinizinkini yapın. Püsküller de tarzdadır ve zarif, bohem bir hava sağlar.

Rustik Perde Tasarım Modelleri

Dış mekanlarınıza kumaş eklemekten çekinmeyin. Köşelere perdeler örterek parlamayı sunroomlardan ve sundurmalardan uzak tutun. Perde tasarım modelleri, bunu yapmak, dış mekanların evinizin bir uzantısı gibi hissetmesine yardımcı olur. Dışarıda kullanılmak üzere tasarlanmış veya yıkanması kolay kumaşları seçin. Bazıları sizi UV ışınlarından bile koruyabilir.

Endüstriyel Asma Perdeler

Donanımınızı gösterin ve perdelerinize endüstriyel öğeler ekleyerek daha az yaygara yaratın. Endüstriyel tarz, dönüştürülmüş depolar ve çatı katları gibi havadar iç mekanlarda iyi çalışır. Bu pratik görünüm, sıkıntılı ahşap mobilyalar ve vurgularla da iyi çalışır. Uzun perdeler, üstteki rondelalardan veya halkalardan yararlanır. Perdeleri asmak için bu çözüm, odalarınıza güç vermeden ince metalik ekler.

Renk Kontrastı
Tamamlayıcı Perde Renkleri

Cesur hissediyorsanız, perdeleriniz ve duvar renkleriniz arasında kontrast oluşturmayı düşünün. Tamamlayıcı tonlar, renk tekerleğinde birbirinin karşısına oturur. Turuncu mavi ile iyi gider; menekşe sarıyı güçlendirir. Bu cesur tasarımı seçerseniz, katıları katılarla eşleştirmeyin.Perde tasarım modelleri, SFGate, çizgilerin iyi çalıştığını açıklıyor. Bu nedenle, tamamlayıcı rengi nötr bir gölgeyle birleştiren desenler yapın.

Ağır Perdeler
Tamamlayıcı Perdeler

Ağır kumaşlar seçerek huysuzlaşmadan resmi olabilirsiniz. Real Simple’a göre kalın ipek ve kadife, bebeklik döneminde oturma ve yemek odalarında harika çalışıyor. Ayrıca, odalarınızı taslaklardan izole ederler. Modern bir trend, panellerin zeminde hafifçe birikmesine izin vermeyi içerir. Bu, odalarınıza yumuşaklık ve romantizm katar. Süpürdükten sonra onları ayarlamanız gerekecek ya da çocuklarınız arkalarında saklanacak.

Hangi perde tasarımlarını tercih ederseniz edin, hatırlanması gereken birkaç kural vardır. Perdeler pencere pervazına veya zemine çarpmalıdır. Aradaki uzunluklar biraz yüksek su kotuna benziyor. Perdelerin kapalı olduklarında dolgunluğunu koruyacak kadar geniş olduğundan emin olun. Çok darlarsa seyrek görünürler.

 

Admin

Mefise Taş dekorbab.com'un Kurucu Yayın Yönetmenidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu