Bahçe Dekorasyon

Konteynır Bahçe Evi

Her şey için çok sınırlı alana sahip dairelerde yaşayan birçok insan var. Bu nedenle, bu insanlar için konteyner bahçesi, bahçe sevinçlerini yerine getirmek için en iyi ve en iyi seçeneklerden biridir. Ben de bahçeciliği seven insanlardan biriyim, ancak sınırlı kaynaklar ve zaman nedeniyle bahçeciliği benim için öncelikli bir faaliyet olarak görmüyorum. Seçtiğim yiyecekleri veya diğer bitkileri yetiştirmek için ideal noktayı avlamak için keyfi avluları inceleme eğilimim var; Kendime ait bir bahçem veya düzenlemem yok. Tencere orta ölçekli konteyner bitki ya da istediğim herhangi bir şey dikim tahsis ediyorum. Bu içtenlikle benim eğilimim değil, ama aynı zamanda, mikro iklimimde büyümenin uzmanlığını tükettiğime inanma şansını da atlıyorum. Bir saksı veya hatta konteyner gibi sınırlı bir alanda bir şey yetiştirmekle ilgili sorun, bitkinizin tüm ihtiyaçlarını karşılamak için fazla yer bulamamanızdır, her zaman size yeterli olmama hissi verir.

Ama yine de daha önce açıkladığım gibi, bu tür faaliyetler için kaynaklarda düşük bir hayatım var, bu yüzden bu beni konteyner gibi bir alanda büyümek için neyin yeterli olabileceğini bulmaya teşvik ediyor. Bu yüzden bazı araştırmalarımı yaptım ve sebzelerin balkonunuzda kolayca ayarlanabilen kaplarda ve kaplarda iyi büyüdüğünü keşfettim. Bir toprağa ekerek, bitkinin gelişimini bir dereceye kadar bastırıyorsunuz. Her ne kadar bitkinin sadece tencerenin veya kabın derinliğinin izin verdiği ölçüde büyüyeceği bir sorun olsa da. Yani orada sadece sebze meyve vererek onları ama bazen onları izlerken görmek, büyümek tek bir aşk görmek ne yeşil ve besleyici olduğunu anlamayan bir şansı olabilir. Bitki yetiştirme kabini  küçük alanlarda yiyecek yetiştirmenin en büyük testini gösterir.

Kesin bir amaç, muhafazanızın faydalı olmasıdır. Mutfak için sürekli bir eleman tedarikine gidiyorum, bu yüzden ısrarla hasat edilebilecek bitkileri sürdürüyorum. Mutfağınız için neyin yararlı olabileceği ile ilgili ilginizden daha fazlası için, Mutfak Bahçesi için Dört Sebze gibi makaleleri okumayı unutmayın. Konteyner veya tencere için önerimde, en hızlı sonuçla daha kısa sürede büyüyen bitki seçilmelidir. Otlar, çoğu formülün türünü cesurca değiştirecek ve bozulabilenlerde düzenli olarak pahalıdır; pek çok insan normal marketlerden erişemiyor. Bu yüzden benim için otlar iyi seçeneklerden biri olabilir.

Düzenli olarak kullanacağımı bildiğim zengin miktarda parça sağlayan bitkiler de aynı şekilde en iyi seçimdir. Örneğin, marullar: bunlar evde büyümek için harikadır. Az yer kaplarlar, teslim ederler (ve tekrar ederler!) hızla ve yeşillikler için gevrek yeşillikler veya hoş bir yeşillik süslemesi için sunun. Marulları önemli miktarların bir parçası olarak kullanıyorum ve hızla gelişen döngüleri onları son derece kazançlı, ihtiyatlı ve avantajlı kılıyor. Sürekli olarak toplanacak yeni ve çeşitli bir şey olduğundan emin olmak için harmanlamayı öngörün.

Bir mevsimde (yıllıklar) yaşam döngüsünden geçecek bitkileri ve ayrıca aynı tencerede (uzun ömürlü) bir süre sonra geri gelmeye devam eden bitkileri seçin. Mutlaka mutfakla ilgili şeyler yetiştirmek tek şey değildir, örneğin kullanımı mutfak dışında da olabilen bitki yetiştirmeyi de düşünebilirsiniz.

Lavanta, singed ördek göğsü için iddiasız bir bitki ovma yapar ve aynı şekilde bir göz yastığı için evde yetiştirilen bir dolgu olarak da kullanılabilir. Kokulu sardunya yaprakları kesilebilir ve tatlı formüllerin bir parçası olarak kullanılabilir, yüz toneri için suya implante edilebilir veya çay yapmak için ıslatılabilir.

Admin

Mefise Taş dekorbab.com'un Kurucu Yayın Yönetmenidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu