Nasıl Yapılır?

Evdeki Su Basıncı Nasıl Arttırılır?

Su basıncı sorunlarına sahip olmak bizi hayal kırıklığına uğratabilir ve nasıl düzeltileceğini veya iyileştirileceğini merak edebilir, bu nedenle bu makale, sıhhi tesisat ve drenaj temizliği de dahil olmak üzere zayıf su basıncının arkasındaki (ve çözümlerinin) bazı nedenlerine daha yakından bakacaktır. ihtiyacınız olabilecek hizmetler.

  • Su Kapatma Vanaları Nelerdir?

Su kapatma vanaları evinizdeki kontrol edilebilir vanalardır. Şehrin su kaynağından su geçtiğinde, evinizdeki su kapatma vanasına gider ve acil bir durumda evinize giden su kaynağını kapatabilirsiniz. Genellikle, kapatma vanası evin bodrum katında veya kullanım alanında bulunabilir.

Su basıncında bir düşüş fark ederseniz veya belki de hiç akan su yoksa, yanlışlıkla kapatılıp kapatılmadığını görmek için su kapatma vanasını kontrol etmek en iyisidir. Genel olarak, saat yönünün tersine çevirmek, eve giden su kaynağını eski haline getirecek ve özellikle su basıncını iyileştirecektir.

  • Sızıntıyı Bulamazsanız Su Ana ve Su Hattı Hizmetlerini Arayın!

Evinizdeki su basıncındaki düşüşün önde gelen nedenlerinden biri kırık veya sızdıran bir boru olabilir. Evinizin etrafını kontrol ediyorsanız ancak yine de bozuk veya sızdıran bir boru olup olmadığını belirleyemiyorsanız, daha fazla araştırma yapmak için yerel bir tesisatçı kiralamanız önerilir. Değerlendirmeler yapabilir ve ana su borularını kaynaktan kontrol edebilirler. Belki de ana su borusu kırıldı, bu durumda değiştirilmesi evinizdeki su basıncını önemli ölçüde artıracaktır.

  • Su Basınç Regülatörleri Nelerdir?

Bazı evlerde, şehrin ana su hattından evinize gelen su basıncını düzenleyen bir valf olan bir su basıncı regülatörü bulunur. Su basıncını uygun bir seviyeye düşürür, böylece evinizin boruları tahrip olmaz. Çoğu ev sahibi gibiyseniz, bunlardan birine bakarken ne arayacağınızı bilemezsiniz, bu nedenle sizin için incelemesi için yerel bir tesisatçı kiralamak en iyisidir. Hasarlı veya arızalı bulunursa, regülatörün değiştirilmesi evinizin su basıncını artırabilir.

  • Kış gelir ve Kış gider, değil mi?

Tropiklerin kuzeyindeki herhangi bir yerdenseniz, muhtemelen soğuk sıcaklıklara yabancı değilsiniz. Donma boruları, düşük su basıncının bir başka yaygın nedenidir. Çoğu için, hava hala sıcakken yalıtımı kontrol etmek veya borularınızı yalıtmak yaygın bir önleyici tedbirdir. Mümkünse donmayı önlemek için, borularınızı evinizin sıcak sirkülasyon havasına maruz bırakmak için geceleri dolapları açmanız önerilir. Bu, donmayı önleyebilir ve düşük su basıncını durdurabilir ve iyileştirebilir.

Evinizdeki bazı cihazların, özellikle bazı tanksız sıcak su sistemleri olmak üzere, tam basınç olmadan da çalışmadığını akılda tutmak da önemlidir. Şu anda bir su basıncı sorununuz olup olmadığına bakılmaksızın, hangi ünitelerin eviniz için uygun olacağını görmek için üst tanksız su ısıtıcıları üzerine araştırmanızı yapmanız önemlidir.

Bunlar, evinizin düşük su basıncını iyileştirmeye yardımcı olmak için kontrol etmeniz gereken birkaç şeydir. Bunalmış hissediyorsanız veya göreve hazır olduğunuzu düşünmüyorsanız, yerel bir tesisatçı kiralamanız önerilir.

Admin

Mefise Taş dekorbab.com'un Kurucu Yayın Yönetmenidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu