Dekorasyon

Kapalı Bahçe Kamelyası

Hava çok soğuk ve kış fırtınası tehdidi başgösteriyor. Daha parlak tarafta, bahar neredeyse geldi ve fidelerinizi dikmeye ve iç mekan bahçenizi büyütmeye başlamak için daha iyi bir zaman yok. Bitkilerinizi şimdi geliştirmeye başlarsanız, yaz yaklaştığında taze sebze ve çiçek açan ilk kişi siz olacaksınız. İşte bunu nasıl başaracağınıza dair nihai kılavuz:

Bir Bitki Seçin ve Tohumları Satın Alın
Ev ve Bahçe Merkezi

Dilediğiniz tohumu ev ve bahçe merkezlerinden alabilirsiniz. Bölgelerinizde birini tanımıyorsanız veya mağazaya gitmek için çok tembelseniz, neden çevrimiçi sipariş vermiyorsunuz ve postanıza teslim etmiyorsunuz? Daha az popüler veya daha az bilinen bitkilerden bazıları mağazalarda mevcut değildir. Yani, tohumlarla başlamanız gerekecek. Tohum kullanmanın iyi yanı, istediğinizi elde edebilmenizdir. Bir kez daha, tohum postaları ve çevrimiçi tohum mağazaları işe yarar.

Tohumlar bitkilerden daha ucuza mal olur, bu nedenle tohumlarla başlamak size daha az paraya mal olur. Ayrıca tohum paketleri, sonraki yıllarda kullanabileceğiniz birçok tohum içerir. Onları gelecek yıla kadar saklamak istemiyorsanız, arkadaşlarınızla değiştirebilirsiniz, böylece kapalı bahçenizde çeşitli bitkilere sahip olursunuz.

Kapları Yapın, Satın Alın veya Yeniden Kullanın
Kapları Yeniden Kullanma

Kapalı Bahçe Kamelyası

Kapalı bir bahçe yetiştirirken, emrinizde olan herhangi bir kabı kullanabilirsiniz. Evde tohumları yetiştirmek için kullanabileceğiniz kaç şişeniz olduğuna şaşıracaksınız. Örneğin, boş yoğurt kapları gayet iyi sonuç verecektir. En az üç inç derinliğinde ve 2 inç kare olduklarından emin olun.

Bir gazete kullanarak dikim kabı da yapabilirsiniz. Gazete biyolojik olarak parçalanabildiği için bir gazete kabı kullanmak nakli kolaylaştıracaktır. Kağıt kap, yeniden kullanmanın ve geri dönüştürmenin yaratıcı bir yoludur. Sadece kullandığınız kabın suyun boşalmasına izin verdiğinden emin olun. Köklerin çok fazla suda kalmasına izin verirseniz çürüyebilirler. Bu nedenle, eğer yoksa kabın üzerinde delikler açın.

Geçen sezon bir ev bahçesi dikmiş olsaydınız, kapları yeniden kullanabilirsiniz. Ancak fidelere zarar verebilecek bakteri veya hastalıklardan kurtulmak için önce temizlemelisiniz. Ağartıcı ve suyu 1: 9 oranında karıştırın ve ardından kabı temizlemek için çözeltiyi kullanın. Karışım tüm hastalıkların kabını dezenfekte eder, bu nedenle temiz bir kaseyle başlayacağınızdan emin olabilirsiniz. İsterseniz inek gübresi kullanılarak yapılan kaplar olan inekleri kullanabilirsiniz. Tıpkı gazete kaplarında olduğu gibi, bunlar da nakil yapmak istediğinizde açık bahçeye yerleştirilebilir.

Kapalı Bahçe için bir yer Seçin

Artık kaplarınız ve tohumlarınız hazır olduğuna göre, bir sonraki adım evinizin içinde kapalı bahçe için belirli bir yer belirlemektir. Tohumları ilk ektiğinizde, ısı genellikle aydınlatmadan daha önemlidir. Kapalı bahçe dekorasyonu Bu nedenle bahçe için seçtiğiniz yer yeterince sıcak olmalıdır. Fideler toprağı kırdıktan sonra yeterli aydınlatma sağlamayı unutmayın.

Birçok iç mekan bahçıvanı bodrumdaki bir köşeden veya büyük bir pencerenin önünden başlar. İkincisi uygundur çünkü tohumlar güneşten gelen ısıya ve ışığa erişebilir. Pencere cereyanlıysa başka bir yer seçin çünkü tohumlar ve soğanlar soğuk toprakta iyi sonuç veremez. Fideler göründüğünde, yapay floresan aydınlatma altında onları daha parlak bir noktaya taşıyabilirsiniz. Onları yeterli güneş ışığı alan bir tencereye de yerleştirebilirsiniz.

Toprağı Hazırlayın ve Tohumları Ekin
Kapalı Bahçe için Toprağı İyileştirin

Zamanlama doğru olduğunda toprağı ekime hazırlayabilirsiniz. İç mekan bahçeleri için toprağı dış mekan teraslarından daha kolay hale getirmek daha kolaydır çünkü ilki daha az yer kaplar. Torbadan başlayarak steril bir toprak karışımı veya tohum kullanın. Çoğu tohum paketi, bölgenize bağlı olarak tohumları ekmeniz için size doğru zamanda yol tarifi verecektir.

Zamanlamadan emin değilseniz, yerel bir bahçıvandan bilgi aldığınızdan emin olun. Fide kabında belirtilenden daha erken ekebilir misiniz? Bitki iç mekanlar için çok mu büyüyor? Ne zaman nakil yapmalısınız? Bitki nakledildiğinde strese girecek mi? Çok geç başlarsanız bitki olgunlaşır mı? Bunlar uzmana sormanız gereken sorulardan bazıları.

Bitkiler büyümeye başladıktan hemen sonra fideyi nakletmeyin. Başlamak için endişeli olsanız da, onu çok erken dışarı çıkarırsanız donabilir veya toprak çok soğuk olabilir. Yaptığınız tüm işler kaybolabilir, çünkü toprak yeterince sıcak değildi. Böylece toprağın ısınması için yeterli zaman tanıyın.

Akıllıca su
Kapalı Bahçe için Sulama Aralıkları

İç mekan bahçeciliğinin en zor yönlerinden biri, bitkilerin nasıl sulanacağıdır. Çok fazla su koyarsanız, kökler ıslanır ve çürür. Su yetersizse yapraklar kurur. Şişeden fazla suyu çıkarmak için kabın delikleri olduğundan emin olun. Parmağınızı toprağa sokarak nemi günlük olarak kontrol edin. Toprağın içinde suyun tutulmasını sağlamak için tencereyi bir gazete ile kapatabilirsiniz.

Yeterli ışık sağlayın
Kapalı bahçe lambası

İç mekan bitkilerinizi güneş ışığına maruz bıraksanız bile yapay aydınlatma şarttır. Doğal ışığı bir flüoresan ampulle tamamladığınızda en iyi sonuçları elde edeceksiniz çünkü size tam bir ışık spektrumu verecektir. Verimli yapay aydınlatma için LED’leri ve cfl’leri düşünün.

Aydınlatmayı bitkilerin yaklaşık 6 inç üzerine yerleştirin. Bitkiler olgunlaştıkça ampulü indirebilir veya yükseltebilirsiniz, bu nedenle ona bağlı bir zinciriniz olduğundan emin olun. Daha da iyi bir bahçıvan olmak istiyorsanız, ışığı yansıtması için kabın yüzeyine alüminyum folyo veya beyaz tahta yerleştirebilirsiniz. Mevcut ışığı fidelere yansıtarak en üst düzeye çıkarmanızı sağlar.

Kapalı bahçenize şimdiden başlamaya hazır mısınız?

Admin

Mefise Taş dekorbab.com'un Kurucu Yayın Yönetmenidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu